• Meny
  • Meny

Forretninger og butikker

De fremste argumentene for å dra til Krakow bygger gjerne på interessant historie, spennende uteliv, billig mat og drikke, flott arkitektur og en bystemning som få kan matche. Ser vi på shoppingarenaen så har også Krakow en rekke utmerkede butikker, som absolutt ikke koster skjorta. La oss ta en titt på ulike varegrupper og komme frem til tips til hvilke butikker du burde besøke.

Bokbutikker i Krakow

Krakow har rykte for å være Polens kulturhovedstad, med beleste lokalbeboende, utdannet på det prestisjetunge jagellonske universitet. Hva passer vel bedre enn å komme hjem til Norge med ny litteratur i bagasjen?

Selve sentrumsområdet rundt Rynek Glowny har en rekke eldre bokforretninger, med klassikere, såvel som nye bestselgere og fremmedspråklige aviser. For et spesielt godt utvalg av engelskspråklige bøker burde du ta turen til Księgarnia Hetmańska. Butikken ligger på det sør-østre hjørnet av Rynek Glowny, ved starten av gågaten Grodzka.

Glem heller ikke et besøk til Massolit Books & Cafe, en gammel forretning elsket av lokalbefolkningen. Med et utvalg på over 25.000 bøker, både nye og gamle, til lave priser. Stedet har også en sitteseksjon der du kan slappe av med nyinvesteringen mens du nipper til en kopp te og mesker deg med et av kafeens nystekte bakverk.

American Bookstore på Galeria Krakowska er et annet alternativ. Som navnet tilsier så har butikken utelukkende satset på engelskspråklige bøker.

Parfyme, sminke og kosmetikk

Kjøpesentrene Galeria Krakowska, Galeria Kazimierz og Bonarka er et sikkert bet om du vil finne både billige og dyrere produkter innen kosmetikk. Dra til Rossmann for lavprisprodukter innen hygiene og kosmetikk. Butikken har også et godkjent utvalg parfymer. Rossmann kan i grunnen sammenlignes med det vi kjenner som Vita hjemme.

De virkelige sjeldne og eksklusive parfymene kjøper du på Lu’lua i Kazimierz, samt hos Galilu i Gamlebyen.

Smykker

Er du på utkikk etter rav-smykker (engelsk: amber) er virkelig Krakow stedet, da nær sagt alle smykkeforretningene har rav-smykker i sin kolleksjon. Froart i gaten Golebia er av butikkene som holder et rimelig prisnivå på rav-smykker. Forøvrig er Sukiennice et godt sted for kjøp av rav-smykker med sitt eksepsjonelle utvalg. Ta deg en kikk rundt på de ulike bodene, da de som er plassert ytterst gjerne holder et høyere prisnivå. Her finner du også et mer enn godkjent utvalg av sølvsmykker.

Enkle halskjeder i sølv med rav finner du fra 150 kr og oppover.

Mesteparten av Krakows shoppingsentrum befinner seg i området rundt Rynek Glowny, med en radius på et par hundre meter i hver retning fra denne vakre Markedsplassen. Riktignok velger store deler av lokalbefolkningen å dra til kjøpesentre som Galeria Krakowska, Bonarka og Galeria Kazimierz. Ikke nødvendigvis fordi prisene er noe lavere, men på grunnlag av at man finner alt samlet på et sted. Tid er penger…

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *