• Meny
  • Meny

Hvor i Krakow bør du bo? Anbefalte områder og bydeler

Det kan virke strevsomt å velge et spesifikt område i Krakow. Byen er ikke nødvendigvis enorm i omfang, men mulighetene er likevel mange. Her skal vi prøve å gi deg klarhet i hvilket område som vil være det beste for deg.

Når beliggenhet er viktigst

Vi kommer ikke utenom Gamlebyen når beliggenhet teller mest. Dette er selve hjertet av Krakow, og der alt skjer. Her ligger Mariakirken, Det gamle bytorget med Markedshallen og et flerfoldig antall butikker og serveringsssteder.

Det er sjarm, brosteinsbelagte gater og praktiske avstander i massevis. Her ligger dessuten et godt utvalg av hoteller for enhver lommebok. Du bor sentralt samme hvor enn du booker rom i Gamlebyen, men jeg ville unngått hoteller som har rom som vender ut mot Markedsplassen. Her kan det være noe støy nattestid.

Hoteller i Gamlebyen har et noe høyere prisnivå, men det kan så absolutt være verdt pengene.

Anbefalt hotell i Gamlebyen

Med knappe 4 minutters gange fra Markedsplassen ligger Hotel Polski upåklagelig til. Hotellet er stilfullt innredet med luksuriøse detaljer og flotte løsninger i alle ledd. Restauranten Pijarska 17 tilhører hotellet og byr på et flertall polske retter.

Rommene er av god standard, og rengjøres daglig. Alle rom har eget bad, safe, vannkoker, minibar og tilgang på gratis WiFi. Svært god frokost. Mulighet for frokostpakke dersom du reiser tidlig på dagen.

Se bilder av rom og priser

Det sentrale jødedistriktet Kazimierz

Kazimierz kan med rette sies å være det hippe området i Krakow. Med sine trivelige kaféer, gallerier og barer tilbyr bydelen en helt særegen, kul og nærmest bohemsk vibe. Avstandsmessig befinner du deg her ca. 20 minutters gange fra Markedsplassen i Gamlebyen, som er å regne som Krakows definitive sentrum.

Kan trygt anbefale Kazimierz for deg som kanskje ikke vil ha en like turistisk følelse som du ellers kan få i Gamlebyen. Med sin unike blanding av trendy butikker, museer og synagoger har du mer enn nok av kulturelle alternativer i nærområdet.

I bydelen finner du blant annet de kjente attraksjonene Oskar Schindlers fabrikk og Den gamle synagoge. Hotellene her er noe billigere enn i Gamlebyen. Det er fullt mulig å gjøre noen varp i Kazimierz med svært god valuta for pengene.

Anbefalt hotell i Kazimierz

Hos leilighetshotellet Privilege Suites bor du praktisk talt midt i Kazimierz. Du går til Markedsplassen på omlag 15 minutter. I motsetning til et vanlig hotell med rom, bor du her i egen leilighet.

Alle leiligheter har et fullt utstyrt kjøkken, safe, vaskemaskin og kjøleskap. Air condition, TV og gratis trådløst internett i samtlige leiligheter. Frokostalternativene i umiddelbar nærhet er mange. Leilighetsbygget har en egen tilknyttet restaurant med polske og internasjonale klassikere.

Se flere bilder av rom og priser

Nært Gamlebyen – men billigere

Nord for Gamlebyen ligger området Kleparz. Bydelen er perfekt for deg som vil bo sentralt til alt som skjer, men rimeligere enn Gamlebyen. I praksis er Markedsplassen kun 10 minutters gange unna. Du får ikke den samme bohemske følelsen som du får i Kazimierz, men området er gull verdt for den prisbevisste pga. avstanden til Gamlebyen.

Bydelen er primært et boligområde, hvilket innskrenker utvalget av spisesteder og utesteder i umiddelbar nærhet. Til gjengjeld får du en god følelse av hvordan lokalbefolkningen lever. Kjøpesenteret Galeria Krakowska og sentralbanestasjonen ligger svært nært.

Anbefalt hotell i Kleparz

Ved å bevege deg litt vekk fra det indre sentrum kan du få noen svært fine godbiter til fornuftig penge. Det sjarmerende hotellet Art & Garden Residence er et eksempel på nettopp dette. Beliggenheten er ca. 750 meter fra den indre bykjernen.

Hotellet er inndelt i flotte rom med et industrielt preg og stemningsfulle mursteinsvegger. Samtlige rom har air condition, kunst på veggene og eget bad med velværeproduktet og hårføner. Gratis trådløst internett, og flaskevann. Flere av rommene har trivelig utsikt over hagen, mens andre har utsikt over byen.

Kan anbefale å innta et av måltidene i restauranten i hagen. God mat, i en svært trivelig atmosfære. Utmerket frokost med godt utvalg.

Se bilder av rom og priser

Andre gode områder

Primært ville jeg personlig gått for Gamlebyen eller Kazimierz, men det finnes et par andre områder i Krakow som gir deg veldig god valuta for pengene. Sentrale områder innenfor bydelen Grzegórzki blant annet. Gangavstand til sentrum og betydelig lavere priser.

Vil også trekke frem Podgórze sør for Kazimierz. Strøkene nært elven er avstandsmessig fornuftige i henhold til å komme seg til sentrum med bruk av kollektivtransport. Like i nærheten ligger dessuten Oscar Schindlers fabrikk.

Disse områdene bør du unngå

Krakow er generelt sett en trygg by å ferdes i. Statistikken for kriminalitet viser at det snarere er snakk om å være på feil sted, til feil tid. Slik det ofte er i storbyer.

Det å finne et godt område er derfor mer snakk om avstander og logistikk, enn sjansen for å bli utsatt for lommetyverier. Med et godt kollektivsystem kan du enkelt ta deg rundt i byen innenfor tidsrommet 06.00 og 24.00.

Jeg ville dog vært forsiktig med å bestille rom på hoteller som vender ut mot Markedsplassen og handlegaten Florianska. Disse kan ha noe støy på nattestid, og være et problem for mennesker som er sensitive mot lyder.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *