• Meny
  • Meny

Hvor i Gdansk bør du bo? Anbefalte områder og bydeler

Gdansk er en vakker by som ligger i Polens vestpommerske voivodskap. Det er kjent for sin imponerende arkitektur, inkludert sine imponerende middelalderske bymurer.

Byen har en lang og historie som går tilbake til 1300-tallet. Som havneby var Gdansk et viktig handelssenter, og det var også fødestedet til Jan Kochanowski, en av de mest berømte polske dikterne.

Byens vakre arkitektur og rike historie gjør det til et populært turistmål for de som er interessert i polsk historie og kultur. I tillegg er Gdansk hjem til flere kjente attraksjoner, inkludert verft og kunstmuseum som trekker tusenvis av turister hvert år.

Men hvor skal du bo for å få med deg alle severdighetene? Les videre så får du vite mer om mange spennende plasser å besøke i Gdansk og hoteller du kan bo på.

Gdansk sentrum

Gdansk sentrum er bevart i sin opprinnelige form. Det er mange historiske bygninger som er verdt å besøke, som det gamle rådhusplassen, som dateres tilbake til 1200-tallet. Du kan også besøke det kongelige slottet eller ta en omvisning i kirken St Mary’s Column, som ble bygget i 1614 og har noen vakre glassmalerier.

Gdansk verft var der Solidaritetsbevegelsen startet i 1980, og det har vært et symbol på polsk motstand siden den gang. Det er også hjemmet til et av Europas største museer dedikert utelukkende til skipsbygging.

Hva å gjøre i Gdansk sentrum? Byen tilbyr et vell av shoppingmuligheter for besøkende med det historiske torget som er full av mat- og suvenirbutikker.

Det er også mange restauranter som serverer enhver smak, fra tradisjonell polsk mat til mer internasjonal mat som italiensk eller meksikansk mat.

Holland House Residence

Et Gdansk hotell som ligger i hjertet av byen, et perfekt sted å bo for de som ønsker å utforske underholdningen på nattestid. Dette er et lite men intimt boutiquehotell med kun 11 rom.

Her får du et moderne hotell med alle fasiliteter og tjenester du trenger, men likevel med en koselig og innbydende atmosfære.

I nærheten av hotellet finner du mange attraksjoner som det jødiske museet, St. Nicholas-kirken og Tivoli til barna.

Holland House Residence har eksistert i over 100 år og har vært vertskap for mange kjente navn fra presidenter til diplomater og Hollywood-stjerner. Det er også det perfekte stedet for deg hvis du vil utforske det historiske distriktet i Alexandria, eller bare slappe av på deres vakre terrasse med utsikt over vannet.

Det er to restauranter – en som serverer tradisjonell dansk mat og en internasjonal bufférestaurant. Det er også en bar i første etasje som har levende musikk hver kveld i uken.

Se flere bilder av rom og priser

Gamlebyen

Dette er den eldste delen av byen og en av dens vakreste, med en blanding av polsk, tysk, nederlandsk og svensk arkitektur. I tillegg til flott arkitektur kan du nyte shopping i Gdansk Old Town og flotte restauranter. 

Gamlebyen er kjent for sine gamle bygninger, trange gater og vakre kirker. Byen ble grunnlagt i 1257 og har vært under svensk styre fra 1629 til 1635 og prøyssisk styre fra 1807 til 1945.

Den inkluderer mange historiske bygninger som den gotiske Mariakirken, som er en av kun to mursteinskirker i Polen med tretak. Markedsplassen har vært et møtested i århundrer og var en gang stedet for offentlige henrettelser.

Gamlebyen i Gdansk har mye å tilby for turister. Det er mange butikker, kafeer og restauranter hvor du kan nyte tiden med shopping eller spise. Markedet tilbyr fersk frukt, grønnsaker, blomster og fisk hver dag.

Gamlebyen ble utpekt som Europas første UNESCOs verdensarvliste i 1980.

Puro Gdańsk Stare Miasto

Puro Gdańsk Stare Miasto i Gdansk sentrum oser av stil og kvalitet – til en rimelig penge! Hotellets beliggenhet er perfekt for reisende som ønsker å utforske byen og oppleve dens kulturelle arv. 

Rommene på dette hotellet er velutstyrte med alle fasiliteter du trenger for et komfortabelt opphold. Med en elegant restaurant og komfortable rom med alle nødvendige fasiliteter, får du en førsteklasses opplevelse uten å sprenge budsjettet.

I tillegg er beliggenheten perfekt for å utforske byen og dens attraksjoner, med alt av underholdning, kulturopplevelse og mat i gåavstand fra hotellet.

På hotellets restaurant serverer de både polsk og internasjonal mat. Menyen endres sesongmessig for å tilby de beste lokale rettene til sine gjester. Når det gjelder drinker, tilbyr den en utmerket vinliste, drinker og øl – så du slipper å ta med noe i bagasjen hjemmefra! 

Puro Gdańsk Stare Miasto ligger i hjertet av Gdańsk – bare noen skritt fra andre viktige attraksjoner som Mariacka Street eller Oliwa-katedralen.

Se flere bilder av rom og priser

Jelitkowo Beach

Jelitkowo-stranden er et populært sted for både lokale innbyggere og turister i Gdansk. Stranden byr på en rekke aktiviteter og severdigheter å nyte, og ligger ved Østersjøen og med en flott utsikt over kysten.

Dette er en sandstrand med mange attraksjoner som vannsport, tennisbaner og restauranter, så du vil aldri kjede deg på denne stranden om du ikke vil steke i solen hele dagen. 

Det er også mange severdigheter å se rundt i området, som Gamlebyen i Gdansk og Gdansk verft, slik at du kan fint kombinere strandturen med kultur og severdigheter. 

Stranden har blitt tildelt Blått Flagg for sine høye standarder for renslighet og sikkerhet, samt sine miljøvennlige fasiliteter.

Novotel Gdansk Marina

Novotel Gdansk Marina er et 4-stjerners hotell som ligger ved kysten av den polske byen Gdańsk, live ved Jelitkowo standen for bading og soling. Det tilbyr ulike fasiliteter, inkludert et spa, svømmebassenger og rom med utsikt over havet.

De har også bar ved svømmebassenget slik at du kan nyte tilværelsen på hotellet selv om det er dårlig vær ute. 

Hotellet har blitt vurdert til 4 stjerner av European Automobile Association (EAA), og det har mottatt priser for sin utmerkede service.

Om du planlegger badeferie med barna i Gdansk, finnes det ingen hoteller som har bedre beliggenhet enn Novotel, med bare noen få minutters gange til stranden. 

Se flere bilder av rom og priser

Wrzeszcz

Byen Wrzeszcz er et flott sted for utdrikningslag og har alt du trenger for en flott kveld ute sammen med gjengen. Fra barer og restauranter til klubber og andre underholdningssteder, kan det være det perfekte stedet å tilbringe helgen.

Hvis du leter etter morsomme aktiviteter, bør du ta turen til barene i Wrzeszcz. Du kan finne alt i fra sportsbarer med storskjermer til cocktail lounger med levende musikk. Ta gjerne en tur innom nattklubbene også for en fantastisk kveld ute på byen. 

Det er også mange restauranter som serverer mat til sent på kvelden, slik at du ikke trenger å bekymre deg for å gå sulten hjem sent på natten. 

Planlegger du en festtur med venner er dette definitivt det beste området å oppholde seg i Gdansk. Bare sørg for at dere finner et hotell i området, for dere vil helt sikkert ta en runde til kvelden etter!

Panorama – the View of Gdansk by Elite Apartments

Med Panorama hos Elite Apartments får du tilgang til alt som Wrzeszcz har å by på like utenfor døren. 

Rommene er moderne og romslige med en ren design, og utsikten fra rommene er fantastisk hvor du kan se alt av nattelivet rett fra balkongen. Alt dette – med bare noen få skritt fra gamlebyens butikker, restauranter og barer.

Hotellet tilbyr alle slags fasiliteter: parkering, vaskeriservice, 24-timers resepsjon, forretningssenter, møterom for opptil 12 personer, treningssenter med badstue.

 Elite Apartments tilbyr også utmerket service til sine gjester – de har en concierge som vil hjelpe deg med å planlegge dagen din i Gdansk ferie eller gjøre ordninger for deg hvis du blir lenger enn en dag eller to.

Se flere bilder av rom og priser

Brzezno

Brzezno er en vakker by som ligger nordvest i Polen. Det er kjent for sin historie, shopping, spisesteder og marked, som mange andre gode grunner til å besøke denne kulturrike bydelen.

Brzezno er faktisk en av de eldste byene i Polen, og det var en gang et stort handelssenter før den ble en del av Gdansk. I dag er det fortsatt et populært turistmål, takket være sine mange historiske attraksjoner og deilige matopplevelser.

En av de mest populære attraksjonene i Brzezno er den gotiske Brzezno-katedralen. Denne imponerende bygningen er et vakkert eksempel på gotisk arkitektur og trekker mange turister innom hele året. Religiøs eller ikke, så må du bare sette pris på dette fantastiske byggverket. 

En annen populær attraksjon er Market Square, som er hjem til mange butikker og restauranter. Det er også en velkjent iskrembutikk der som mange stikker innom mens de er på vandring gjennom Brzezno for å kjøle seg ned. 

Brzezno er et perfekt tilholdssted for shopping og mat, så bør du sjekke ut byens mange restauranter og butikker. Du vil kunne finne alt du trenger og mer på markedet, slik at du kan velge hva du vil spise eller kjøpe. Og hvis du er ute etter litt underholdning, har byen mange teatre, kinoer og nattklubber å velge mellom.

Symphony – Baltica Towers

Hvis du er ute etter en avslappende, men likevel spennende ferie, bør du definitivt bestille oppholdet på Brzezno Symphony – Baltica Towers. Dette hotellet ligger midt i Brzezno, og det tilbyr vakre rom og fasiliteter som vil gjøre ferien uforglemmelig.

Rommene er romslige og godt designet, og de kommer med alle fasiliteter du kan ønske deg av et moderne hotell. I tillegg er rommene innredet med vakre kunstverk fra hele verden, så å bo her blir en liten museumstur i seg selv. 

Men hvis dette ikke er nok til å overbevise deg, tilbyr hotellet også et bredt utvalg av fasiliteter som et stort badebasseng som er perfekt på solfylte dager, et spa som tilbyr alt fra massasje til ansiktsbehandlinger, og en rekke andre aktiviteter for å holde deg opptatt. 

Du får også tilgang til et pent casino og bowlinghall nede om du vil ta det med ro og kose deg på hotellet. 

Kort sagt, Brzezno Symphony – Baltica Towers er det perfekte stedet å tilbringe ferien. Det er fredelig og avslappende, men det er også stappfullt av beleilige muligheter.

Se flere bilder av rom og priser

Nowy Port

Hvis du leter etter en ny shopping destinasjon, eller et nytt sted å utforske, bør du sjekke ut Nowy Port. Denne sjarmerende byen er full av historie, severdigheter og shoppingmuligheter. I tillegg er maten førsteklasses – du vil garantert finne noe etter din smak i Nowy Port.

For historieinteresserte er Nowy Port en interessant destinasjon. Byen ble grunnlagt på 1400-tallet, og beliggenheten ved elven Vistula har gjort den til et transportknutepunkt i århundrer. 

I dag er det hjemmet til et blomstrende kunstsamfunn, samt noen av Polens mest populære kjøpesentre. Enten du leter etter klær, smykker eller møbler, vil du kunne finne alt du trenger i Nowy Port.

Er du mer interessert i en avslappende dag ute, bør du definitivt sjekke ut severdighetene og spisestedene i Nowy Port. Det er mange vakre parker og hager å utforske, i tillegg til noen av Polens beste restauranter – Og ikke glem vinen!

Det er ingen bedre måte å nyte en solrik dag i Nowy Port enn å nippe til et glass vin mens du slapper av på en av byens mange serveringssteder.

Baltica SeaView TriApart

Nowy Port Baltica SeaView TriApart er et perfekt sted å bo når du er i området. Hotellet har imponerende fasiliteter som inkluderer et velutstyrt treningsstudio, et utendørsbasseng og spa med hudpleie og massasje. Rommene er romslige og godt innredet, og servicen er utmerket. 

Maten på hotellet er også førsteklasses, med en rekke retter å velge mellom. Totalt sett er Nowy Port Baltica SeaView TriApart et perfekt valg for alle som leter etter et komfortabelt opphold i området.

Se flere bilder av rom og priser

Westerplatte

Gdansk Westerplatte er et historisk sted hvor de første skuddene fra andre verdenskrig ble avfyrt.

Det første slaget fant sted 1. september 1939, og ble kjempet om kontroll over den polske korridoren. Den polske hæren tapte og måtte trekke seg tilbake til nøytralt territorium.

Stedet har blitt omgjort til et museum hvor besøkende kan lære om kampen gjennom interaktive utstillinger, filmer og andre multimedia installasjoner. Besøkende kan også se restene av bunkere som ble bygget av begge parter under krigen.

Golden Tulip Gdansk Residence

Dette hotellet ligger i hjertet av Gdańsk, bare noen få minutter fra byens mest populære attraksjoner.

Golden Tulip Gdańsk Residence tilbyr sine gjester et bredt utvalg av fasiliteter: restaurant, romservice og klesvask. Alle rommene er utstyrt med klimaanlegg og gratis Wi-Fi. Hotellet har også et konferanserom med kapasitet for opptil 50 personer.

Hotellet ligger i Nowy Port-distriktet, som er en av de vakreste delene av Gdańsk.

Se flere bilder av rom og priser

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *