• Meny
  • Meny

Jentetur til Krakow – hva bør dere gjøre?

Går du med tanken om å dra i gang en jentetur til Krakow? Think no more – Krakow egner seg perfekt som destinasjon for jenteturer! Vi snakker billige flybilletter, rimelige hotellrom, bra shopping og meget prisgunstig mat og drikke. I tillegg er flyturen knappe to timer fra Oslo Gardermoen, med andre ord passer Krakow supert for kortere weekendturer og langhelger!

Vi deler inn artikkelen i fire deler:

1. Hva bør dere gjøre i Krakow?

Litt avhengig av hvor lang tid dere har vil jeg hvert fall anbefale at dere besøker én av to hovedattraksjoner: Auschwitz eller Saltgruvene. Dere rekker neppe å besøke begge attraksjonene på samme dag da avstanden og omfanget er betydelig. Legg attraksjonene på separate dager og suppler med mindre severdigheter.

Flere mindre attraksjoner egner seg eksempelvis godt å kombinere med lunsj eller middag. Nevner i fleng: Jødekvartalet Kazimierz, Markedsplassen i sentrum, Wawel-slottet, og Maria-kirken. Et mangfold severdigheter ligger lokalisert i gåavstand fra sentrumskjernen Stare Miesto, og følgelig kan man slå flere fluer i en smekk. Et godt eksempel kan være å ta en rundtur med buss eller “golfbil”.

2. Hvor og hva bør dere shoppe?

En vandretur langs mange av de små butikkene i Gamlebyen er nesten en obligatorisk del av en shoppingrunde i Krakow. Forvent å se flere små, individuelt drevne kles- og interiørbutikker, samt et mylder av koselige, små spisesteder. Små smykkeforretninger finnes det flust av i sentrum, særlig forhandlere av rav-smykker. Butikken Szambelan er en ganske kul butikk som har spesialisert seg på smaksatt vodka i alle varianter. Plomme, kirsebær, amaretto, fersken og så videre – rene himmelen!

Godteributikken med det passende navnet “The Candy Shop” er et morsomt stopp på veien med over 400 typer søtsaker i sortimentet. Alle slags typer sjokolade, hjemmelaget kjærlighet på pinne, og fudge i flere varianter. Vil også trekke frem “Kacper Ryx” ved Mariakirken som har gjort polsk håndverk av tre til sitt varemerke. Et perfekt sted for en minnerik suvenir.

Er dere glad i bøker kan dere nesten ikke unnlate å ta turen innom den gamle bokbutikken Massolit. Et nydelig utvalg gamle bøker og sittesalonger fordelt rundt om i butikken.

Kan ellers anbefale Galieria Krakowska, et gigantisk kjøpesenter med 270 butikker med alt mellom himmel og jord. Kjedebutikker med klær i alle sjangre, sportsbutikker, bokforretning og en helt fantastisk matbutikk, Carrefour. Senteret har blant annet en veldig bra Zara-butikk!

Galeria Krakowska kjøpesenter jentetur shopping

3. Hvor bør dere spise og drikke?

Krakow har de siste årene blomstret som matdestinasjon. I takt med økende turisme har byen opplevd å få inspirasjon fra alle verdenshjørner, noe som synes på spisekartet.

Det er ikke mangel på moderne kjøkkenalternativer, men jeg vil anbefale at dere prøver en tradisjonell restaurant. Restaurant Starka har i flere år toppet listene på Trip Advisor, og det med god grunn. Tradisjonsmat i toppklasse! Husk å bestille bord.

Som generelt råd ville jeg holdt meg unna restaurantene midt på Markedsplassen. De har jevnt over god mat, for all del, men de vet å prissette seg høyt grunnet plasseringen. Prøv heller en av sidegatene. Billig, polsk mat bør dere prøve hos “Przystanek Pierogarnia”. En liten og søt shappe som holder til knappe 300 meter fra sentrumskjernen. Vil trekke frem stedets pierogi og dumplings – nyydelig!

Artikkelen fortsetter under bildet.

handlegate-krakow-jentetur

4. Hvor bør det festes på jenteturen?

Smaken er som baken innen utelivssjangeren. Noen liker det hektisk, mens andre foretrekker et akseptabelt støynivå der det går an å holde en samtale. Krakow har noe for begge smaker. Vi starter med “Klub Re”, en litt skjult perle i sentrum. Lokalet fordeler seg på en trivelig kjellerområde, og et virkelig koselig hageområde, nærmest utformet som en ølhage. De lokale elsker dette stedet.

Prøv gjerne det intime stedet “Wodka Bar”, høyt elsket av mange for sine rekker med vodkashots i ulike smaker. Populært utested som kan bli fullt i helgene, men garantert god stemning. Ellers kan jeg gå god for “House of Beer” med et herlig utvalg av øl.

For øvrig skal man kanskje ikke undervurdere en pub-til-pub-tur. Det finnes flere som arrangerer slike turer.

5. Hvor bør dere bo på hotell?

Det finnes drøssevis av gode hoteller i Krakow, men enkelte skiller seg ut av hensyn til romkvalitet, renhet, frokost og pris. Jeg vil anbefale følgende:

Radisson Blu:

Man trår sjelden feil når man sjekker inn hos Radisson Blu i Krakow. Hotelkjeden er kjent for å levere god og jevn kvalitet, og slik er det også i Krakow. Veldig sentralt med 5 minutters gangavstand inn til selve sentrumskjernen. Super service, rene rom og veldig koselig personale. Bra mat, både til frokost og i restauranten. En sikker vinner i Krakow som passer perfekt for jenteturen!

Se priser og flere bilder av rommene

Grand Hotel:

Her snakker vi et ærverdig høykvalitets hotell med tonnevis av sjarm i sentrum. Grand Hotel midt i Gamlebyen, bare et knapt steinkast fra shopping og byliv. Her bor du mildt sagt midt i smørøyet der alt skjer! Til tross for den sentrale beliggenheten er hotellet plassert i en rolig gate, så støy er sjelden noe problem.

Selv om hotellet er av eldre standard, særlig fasaden, er det godt vedlikeholdt, nylig oppusset og ellers i ren og fin stand. Upåklagelig service og kjempegod frokost. Anbefales på det sterkeste.

Se priser og flere bilder av rommene

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *