• Meny
  • Meny

Hvordan komme seg fra Krakow flyplass til sentrum

Krakows flyplass John Paul II  (IATA: KRK) ligger 15 km utenfor sentrum og er en forholdsvis liten flyplass i internasjonal sammenheng. Turen inn til sentrum tar omkring 20-25 minutter avhengig av trafikk.

Du har fire alternativer når det gjelder transport fra Krakow flyplass og inn til Krakow sentrum – buss, tog, taxi og airport pickup. Kollektivt er det rimeligste alternativet, men ikke nødvendigvis det mest praktiske.

Nedenfor går vi gjennom de ulike alternativene:

Airport pickup

Et godt alternativ er å benytte seg av personlig transport fra Welcome Pickups. Selskapet har lang erfaring med å frakte passasjerer direkte fra flyplassen til ønsket destinasjon i Krakow på en enkel og kostnadseffektiv måte. Ved å følge med på flightnummeret tilpasser selskapet hentetidspunktet i tilfelle flyet skulle være forsinket. Her kan du dessuten kostnadsfritt tilpasse med barnesete dersom du reiser med barn.

Med engelskspråklige sjåfører og gratis avbestilling inntil 48 timer før transport, er dette et veldig bra alternativ. Prisene er noe rimeligere enn taxi, og spesielt gunstig om dere er flere som reiser sammen. Transport kan bestilles her.

transport-flyplass-krakow

Buss

Bussholdeplassen finner du femti meter utenfor flyplassens hovedinngang. Valg av buss som fremkomstmiddel vil være ditt mest rimelige alternativ. Her ligger prisene på omlag 10 kroner per billett. Billetter kjøpes i automaten som står plassert sentralt på holdeplassen. Husk å stemple din billett med en gang du går ombord på bussen for å unngå bøter. Billetter kan også kjøpes ombord på bussen.

På dagtid kan du velge mellom buss nr. 208 og buss nr. 252. Begge bussene har flere stoppesteder underveis, men stopper på to ulike endestasjoner. Mens 208 stopper på sentralbanestasjonen «Dworek Glowny Wschód», stopper 252 på kongressenteret ICE noe sør for bykjernen. Buss 208 kjører hver time, og 252 hver halvtime. Fra sentralbanestasjonen er det fem minutters gange til du er i den virkelige bykjernen.

Nattbussen 902 kjører hver time fra 23.00 til 05.00.

Buss er definitivt rimelig, men også det alternativet som tar lengst tid. Med flerfoldige stoppesteder underveis bør du belage deg på minimum 45 minutters reisevei. Vær obs på at det tidvis kan være trangt om plassen, særlig dersom du reiser med stor koffert. Det kan også være noe ventetid, særlig under rushtiden.

Tog

Togstasjonen befinner seg 200 meter unna hovedinngangen. Her ligger prisen på ca. 20 kr og avgangene går hver time fra 05.00 – 24.00. Togturen fra flyplassen til sentrum tar omkring 20 minutter. Togets endestasjon er sentralbanestasjonen Dworec Glowny.

Billetter kan kjøpes fra automat på flyplassen og togstasjonen, og forhåndsbestilles på nett. Kan også kjøpes fra automat ombord på toget, eller av konduktøren.

Dersom du ønsker det kan du benytte deg av shuttlebussen som vil frakte deg de 200 meterne fra flyplassens inngang/passasjerterminal til togstasjonen. Mer informasjon om rutetider for tog kan du finne her.

Alt i alt et bra alternativ, men med én avgang i timen kan du i verste fall risikere å vente en liten stund.

Taxi

Bruk av taxi er et av de enkleste valgene når du skal fra flyplassen til sentrum. Disse står like utenfor hovedinngangen og tar deg til sentrum på ca. 20-30 minutter. Bilene kjennetegnes ved sine svarte og grå farger, sammen med et karakteristisk, gult taxiskilt. Er tilgjengelig 24/7, hele året.

Prisene varierer noe, men prisen for taxitur fra Krakow flyplass John Paul II og inn til sentrum bør ikke koste mer enn 90 PLN (200 kr).

Oppsummering av transportpriser:

Buss: 10 kr
Tog: 20 kr
Taxi: 200 kr

Konklusjon:

De kollektive transportalternativene fra flyplassen er rimelige, men samtidig ettertraktede. På bussene er det tidvis trangt om plassen, særlig om du har med deg stor koffert. Togene er prisfornuftige og raske, men går ikke så ofte som man gjerne skulle ønske.

Taxi er behagelig og oftest effektivt. Vær obs på at det av og til kan være lang kø. Personlig kan jeg gå god for airport pickup fra Welcome Pickups. Det er både behagelig, praktisk og beleilig til en svært god pris. Da slipper du også både kø og upraktisk ventetid mellom avgangene. Airport pickup kan bestilles her.

Anbefalt hotell ved flyplassen

Knappe fem minutters gange fra flyplassen ligger Hilton Garden Inn Krakow Airport. Det moderne hotellet har egen restaurant og tilbyr kostnadsfri bagasjeoppbevaring og trådløst internett.

Rene og fine rom med air condition, safe, kjøleskap og eget bad med gratis velværeprodukter. Velsmakende frokost, og gode senger. Tross nærheten til flyplassen er man overraskende godt isolert mot flystøy.

Se bilder av rom og priser

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 kommentar