• Meny
  • Meny

Main Market Square Krakow (Hovedtorget)

Main Square i Krakow er torget som ligger midt i Krakow sentrum. På polsk så bærer plassen Rynek Główny. Markedsplassen er datert tilbake til 1257 og var fra tidlig av et samlingspunkt for handel, festivaler, offentlige samlinger og henrettelser. Med sine 40 000 kvadratmeter er plassen den største plassen fra middelalderen i Europa.

Midt på plassen finner du den enorme bygningen ”Sukiennice”. Bygget er helt enestående vakkert og slår pusten ut av de aller fleste turister. Bygningen var i lang tid et sentralt punkt for internasjonal handel og var under sin storhetstid på 1400-tallet plassen for importerte varer som krydder, silke og skinn. Den dag i dag er fortsatt hallen en sentral plass for shopping, da i hovedsak med salg av suvernirer rettet turistene.

Sentrum for aktiviteter hele året

Ved siden av Sukiennice (markedshallen) finner du det fantastiske klokketårnet. Tårnet er åpent om sommeren og er du villig til å gå opp de 100 trappetrinnene til toppen kan du nyte en utrolig utsikt over Krakow sentrum. Tårnet var tidligere brukt for byens fanger og fungerte som en torturkjeller. Den dag i dag huser klokketårnet kafé, teater og et museum viet historien til Krakow.

Gjennom hele året finner du aktiviteter på denne vakre plassen. Du kan se flere av de elegante hestetransportene, de mange uteserveringene, de sjarmfulle polske damene som selger kringler fra en vogn og flere blomsterhandlere.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *