• Meny
  • Meny

Gamlebyen i Krakow

Gamlebyen i Krakow er navnet på det historiske sentrum midt i byen. På polsk har gamlebyen navnet «Stare Miasto». Hele gamlebyen ligger innenfor ringen av parker kalt Planty.

Stare Miasto er i dag et sentrum for Krakows turistindustri, mye på grunn av deres vakre arkitektur, attraksjoner, en lang rekke museer, gallerier og teater samt historiske bygninger. Midt i Stare Miasto finner du markedsplassen «Rynek Glówny» der den gamle markedshallen Sukiennice ligger sentralt plassert med det høye klokketårnet rett ved siden av.

Selve markedsplassen er et sentrum for yrende folkeliv, butikker, restauranter, hestetransport og gatemusikanter. Når temperaturen tillater det setter restaurantene opp sine uteserveringer og Rynek Glówny får et enda rikere uteliv.

Som utelivsdestinasjon kan Gamlebyen tilby en lang rekke utesteder og puber. Selv om ikke alle utestedene vises på gatenivå har Krakow flere steder som holder til under bakken. Da ofte med høy takhøyde og vakre hvelv.

boder-gamlebyen-krakow

Hva finner du i Gamlebyen?

Gamlebyen huser i dag mer enn to millioner kunstverker innenfor tidsepokene renessansen, barokken og gotisk arkitektur i tillegg til vakre palasser, kirker, teatre og museer. Man skal heller ikke glemme de utallige mengdene med fantastiske skulpturer som står plasser rundt om i Gamlebyen.

En tur langs parkringen Planty vil vise frem blant annet monumentet av astronomen Nicolaus Copernicus og monumentet av Florian Straszewski.

Jagiellonian universitet krakow gamlebyen medisin tannlege

Det jagellonske universitet i Krakow ligger sør-vest i Gamlebyen og huser i dag ca 50.000 studenter. Hit kommer studenter fra hele verden for å studere blant annet medisin, juss og filosofi. De mange studentene er med på å forme Krakows utmerkede uteliv med sin deltakelse.

Anbefalt hotell i Gamlebyen

Det finnes flere fine hoteller sentralt i Gamlebyen, men Hotel Polski er blant de aller beste. Det flotte med dette hotellet er kvaliteten på rom og fasade, kombinert med en upåklagelig beliggenhet. Med knappe fire minutters gange til Stare Miasto ligger hotellet i gangavstand til det aller meste.

Rommene er dekorert på vakkert vis med behagelige farger. Eget bad på alle rom, samt tekoker, minibar og safe. Egen restaurant på hotellet. Smakfull frokost serveres hver morgen.

Se flere bilder av rom og priser

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *