• Meny
  • Meny

Vintagebutikker og secondhand

Vandrer du langs Krakows vakre gater og tilhørende sidegater har du flere muligheter om du er på utkikk etter vintageklær, sko og accessories. Spesielt ettertraktet er butikkene som ligger i Kazimierz, Krakows historiske jødedistrikt, 10 minutters gange fra den livlige sentrumskjernen. Legg gjerne også et besøk til Krakows loppemarkeder som svært ofte innehar vakre pyntegjenstander fra fortiden, oppbevaringsbokser, LP-plater og secondhand klær.

Lokalisert i Kazimierz ligger “Portobello Vintage”, drevet av den stadig sprudlende og engasjerte eieren Ania. Butikken er spesielt å anbefale for deg som er ute etter overdeler som jakker, kåper, topper og bluser. Godt kjent for sine blomstermønstrede kjoler, pumps og vakre smykker med perler og edelstener. Portobello henter flere av sine kolleksjoner fra London, der vintagetrenden har eksistert over en lengre periode. Det er dog spennende å se hvordan interessen for secondhand også har begynt å få rotfeste i Krakow, noe man ser gjennom byens stadig økende utvalg av butikker med dette som spesialfelt.

De skjulte skattene

Et par hundre meter vestover finner du “Mulholland Drive”, en annen butikk som tar deg med på en autentisk reise i tidsepoker, preget av sofistikert eleganse og oversiktlig vareutvalg. Det sies at butikken er blant Krakows aller første kvalitetsbutikker når det gjelder vintage. Dette er riktignok ikke noe de annonserer fra gateplan. Faktisk har ikke butikken noe skilt eller reklame langs gateplan i det hele tatt. Og beliggenheten? Joda, forretningen holder til i andre etasje i et vanlig leilighetsbygg og tjener rått på å være en skatt vintageelskere elsker å fortelle hverandre om. Jungeltelegrafen på sitt aller, aller beste. Vareutvalget kjøpes inn av private samlere, fra andre vintagebutikker, loppemarkeder og utenlandske forhandlere. Satser i hovedsak på klær og accessories fra 20-tallet, 40-60-tallet og 80-90-tallet. Spesielt godt utvalg av funky og elegante sko, vesker og kjoler. Innehar også noen rake motsetninger som jakker og medaljer gitt til gamle krigsherrer fra kommunisttiden.

“Echooo Vintage” er et annet alternativ for både dame og herre som ligger lokalisert et par hundre meter vest for Markedsplassen i sentrum. Et absolutt friskt pust i motsetning til de sjelløse og kliniske kjøpesentrene der vareutvalget stort sett er det samme om du så befinner deg i Polen, Norge eller Spania. Butkken fører en rekke flotte sko, mønstrete blazere, skjorter, denimjakker, sportsoverdeler og trendy t-skjorter.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *