• Meny
  • Meny
Galeria Krakowska Polen Krakow kjøpesenter

Galeria Krakowska

Kjøpesenteret Galeria Krakowska tilbyr en god arena for shopping med 270 butikker, kafeer og restauranter samlet under et tak, kun fem minutters gange fra Gamlebyen.

Bygget stod ferdig i 2006, og gir deg et svært bredt vareutvalg innen alle mulige varegrupper. Du vil selvfølgelig finne de dyrere klesbutikkene som fører designermerker, men også lavere prisede forretninger som H&M, Zara og New Yorker.

De virkelig eminente vintage-kjøpene fra de skjulte skattene av noen butikker og særegent handlemiljø vil du riktignok ikke finne på Galeria Krakowska, da senteret har et veldig kommersielt preg du kjenner fra Norge. Men det er et godt sted å dra når de blåser friskt ute og du søker etter et sted med ly og mangfoldige muligheter.

Butikker

Galeria Krakowska Krakow kjøpesenter shopping

Kjøpesenterets inndeling av butikker virker ikke å følge en spesiell mal, da du finner en mix av ulike sjangre i alle etasjer. Prismessig virker det som om de dyrere butikkene har blitt lokalisert på den vestre fløyen, mens de mer prisgunstige forretningene ligger i den østre fløyen. Jenter og kvinner kan velge og vrake blant rundt 50-60 klesbutikker, mens herrene har rundt 40 butikker.

Videre finnes klesbutikker for barn, samt en rekke butikker innen elektronikk, interiør, helse og smykker. Er du interessert i lekkert undertøy kan du velge blant de rundt 10 undertøysforretningene, deriblant godbiter fra Intimissimi, Triumph og Calzedonia.

Mat og alkohol

Matbutikken Carrefour i øverste etasje er kanskje den aller beste i Krakow sentrum, da med tanke på sitt enorme utvalg og konkurransedyktige priser. Butikken tilbyr blant annet avdeling for varmmat, sushi og ferskvaredisker med fisk, skalldyr og kjøtt.

Alt det du forventer å finne i en matbutikk, finnes i Carrefour. Men også et par varer du ikke forventer å finne, som en veldig godt utstyrt alkoholavdeling med rariteter som to liters flasker med vodka og sprit med en alkoholprosent på 95 %.

Spisesteder

Selv om du vil finne serveringssteder i alle etasjene, så er det toppetasjen som går som kjøpesenterets matsentrum. Blant tilbudene finner du et par tilbydere av polsk mat, men serveringstilbudene er i stor grad basert på internasjonale aktører du kjenner fra før. Eksempelvis Starbucks, KFC, Subway og Mc Donalds. Et par nisjesteder som satser på smoothies, sushi og eksklusiv sjokolade eksisterer også.

butikker forretninger galeria krakowska polen

Komme deg til Galeria Krakowska

Kjøpesenteret finner du ved å gå til det nord-østre hjørnet av Gamlebyen, og deretter forbi Juliusz Slowacki teateret, gjennom Planty og gjennom undergrunnspassasjen. Derfra kan du ikke unngå å se det enorme kjøpesenteret. Som nabo ligger togstasjonen i Krakow, Dworzec Główny.

Åpningstider

Mandag til lørdag: 09.00 – 22.00
Søndag: 10.00 – 21.00

Les for øvrig mer om kjøpesenteret her.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *