• Meny
  • Meny

Restauranter i Krakow

Krakows bykjerne er gjenstand for et fantastisk folkeliv, og ikke minst et utrolig tilbud når det gjelder spisesteder. Bare innenfor sentrumskjernen bader du blant hundretalls av spisesteder, primært mange som satser på det polske kjøkken, men også innflytelser fra andre verdenshjørner. Særskilt etter Polens medlemskap i EU i 2004 så man en god oppblomstring av restauranter som fokuserte på mer internasjonale retter og kjøkken, herunder sushi, thaimat, indisk og mat fra Mellom- og Sør-Amerika.

Selve midtpunktet i sentrum, Markedsplassen (Rynek Glowny), er et godt alternativ for deg som gjerne foretrekker å spise i friluft. Særlig i perioden fra april til midten av oktober bugner det av muligheter for uteservering på Markedsplassen.

Prisnivået på disse restaurantene ligger naturlig nok noe høyere enn restaurantene som befinner seg i gatene som stikker ut fra Markedsplassen, men ikke verre enn at prisene utgjør ca. 30-40 % av norske priser. Regn med å betale ca. 100 kroner for en biff med bakt potet og saus, 80 kroner for en grilltallerken og 30-40 kr for en hjemmelaget creme brulee. Vin koster gjerne rundt 15 kroner per glass, mens en halvliter med polsk øl serveres til gledelige 15-20 kroner. Merk at dette er i det høyere prissjiktet, det er fullt mulig å redusere disse prisene med 40 % om du går et par hundre meter.

Det polske kjøkken

Vil du teste ut polsk tradisjonsmat, så er sjansen stor for at du kommer til å støte på en rekke retter basert på svin og fjærkre. En svært populær rett lyder navnet “pierogi” og består av en hvetebasert deiginnpakning som fylles med eksempelvis kjøttfarse, grønnsaker, kål eller ris. Retten “Golonka” burde også prøves. Dersom denne er riktig tilberedt vil du få servert en mør og smaksrik svineskank, ofte i selskap av pepperrot, potetmos og saus.

Besøk gjerne Restaurant Starka i Kazimierz for skikkelig polsk tradisjonsmat. Her vil du ikke bare finne ærlig mat med sjel, men også bli servert hjemmelaget vodka med forskjellige smaker som hasselnøtt, ingefær og bringebær. Restauranten Chłopskie Jadło, like ved Markedsplassen, er et annet godt valg om du vil utforske polsk tradisjonsmat. Spisestedet har høstet mye gode tilbakemeldinger, både blant turister og lokalbefolkningen.

Om du vil ha noe totalt annerledes og er i støtet for sushi kan Musso Sushi anbefales på det sterkeste. Spisestedet leverer svært høy kvalitet på både nigirisushi, futomaki, uramaki og en rekke andre småretter og desserter. Leverer også hjem på døra.

Den asiatiske restauranten “Yellow Dog” på vestsiden av byen er stedet å dra om du er i humør for Tom Yum, currygryter og pannekaker med and.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *