• Meny
  • Meny

Restaurant Starka

Mens det tidvis kan føles ut som om restaurantene rundt Rynek Glowny bedriver pregløs masseproduksjon, er det disse små skattene utenfor Markedsplassen som gjerne er verdt en ekstra titt. En av disse restaurantene i Krakow lyder navnet Starka, en intim restaurant i Kazimierz som vet å lage smakfull, polsk mat. Restauranten er også elsket blant brukerne av det populære nettstedet Tripadvisor, og innehar topplasseringer hos flere lokale nettsider for Krakow.

Det er nettopp denne intime stemningen, i kombinasjon med ærlig og god mat som utgjør suksessoppskriften for Starka. De smilende og imøtekommende servitørene bidrar ytterligere på det totale inntrykket. Lokalet er innredet i varme rødtoner, med mørkt treverk, skinn og tegninger på veggene i svart/hvitt.

Meny

Menyen er basert på råvarer som er mye brukt i det polske kjøkken, da i hovedsak ulike kjøttstykker fra svin og fjærkre. Innslag av lam, okse og fisk finnes også. Spesielt kjent er deres Golonka, svineknoke med sprøtt skinn, servert med sauerkraut, potetmos, sennep og pepperrot. Du merker straks at stedet har en matfilosofi som fokuserer på riktig tilberedning, ekte smaker og det man ofte omtaler som “comfort food”.

Mens andre restauranter gjerne setter frem brød og smør uten at du har spurt etter dette, samt tar seg betalt for det, har Starka en annen tankegang. Her får du ikke brød (med mindre du spør spesifikt etter dette), men blir snarere servert små shots med deres hjemmelagde, smakstilsatte vodka sammen med regningen, uten ekstra kostnad. Denne vodkaen er nesten verdt et besøk i seg selv, med smaker av blant annet bringebær, hasselnøtt og ingefær.

Også dessertmenyen tilbyr et flertall av trygge og gode valgmuligheter, som blant annet valnøttkake med baileys, ostekake, eplekake og nougatkake. Det føles lettende å finne et sted der dessertene er hjemmelaget og du ikke drar kjensel på en kake som tydelig har ligget i frysedisken.

Prisen er fornuftig satt med forretter fra 10-14 zl, hovedretter fra 30-55 zl og desserter fra 12-15 zl. Øl til 8 zl for halvliteren, og vin til 50-60 zl per flaske.

Du trår definitivt ikke feil om du legger et besøk til Starka. Faktisk er den ærlige maten og den hjemmelagde vodkaen av en slik suberb kvalitet at du stadig tar deg selv i å tenke følgende, mens du sitter på andre restauranter: “Men det var ikke som hos Starka…”

Adresse:
Józefa 14

Se flere restauranter i Krakow, samt informasjon og tips til hoteller i Krakow.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *