• Meny
  • Meny

De mest populære restaurantene i Krakow

Polen fremstilles ofte som et grått og trist land, med grå og triste innbyggere som spiser grå og trist mat. Dette er imidlertid så langt fra sannheten det er mulig å komme, for selv om Polen har en fortid som østblokkland er det både fargestrålende og sprudlende bare man gir det en sjanse.

Menneskene som bor der er hyggelige og maten er formidabel, noe som gjenspeiler seg i de mange restaurantene landet har å by på. Krakow er i så måte ikke noe unntak, og de kulinariske opplevelsene står i kø over hele byen.

anbefalt restaurant krakow polen

En av de mest populære restaurantene i sentrum av Krakow er Bon Appetit Restaurant, og som navnet tilsier serverer dette cuisine fra det franske kjøkkenet. Selve lokalet er lite og intimt men med svært hyggelig atmosfære. Restauranten har alle rettigheter, egen parkeringsplass og er til rettelagt for familier med barn.

Spis polsk i Polen

Vil man spise polsk mat, er Old Town Restaurant Wine & Bar i sentrum av den gamle bydelen et opplagt valg. Restauranten er forholdsvis liten, men svært populær blant både lokalbefolkningen, turister og forretningsreisende. Spesielt laksen er anbefalt, men vil man ha en lettere lunsj er det mange som sverger til rødbetesuppen. Rikelige porsjoner til en rimelig penge. Selv til Polen å være.

En annen restaurant som serverer typiske polske retter er Miodova Restaurant. I tillegg til de polske rettene kan man også få europeiske og internasjonale retter. Selve restauranten ligger lettere tilbaketrukket i en hage i en sidegate og kan lett overses hvis man ikke vet den ligger der, men har man først funnet den kan man se frem til et hyggelig måltid i rolige omgivelser. Det er ikke nødvendig å reservere bord i Miodova Restaurant, men den kan tidvis være fullsatt i høysesongen.

Prøv de lokale ølsortene blant Krakows mest populære spisesteder

krakow ol restauranter drikke tips

Introligatornia Smaku Restaurant serverer både polsk og europeisk mat, og spesielt anbefales deres bifftallerken, gjerne i kombinasjon med en lokal øl. Denne restauranten er svært populær og nesten umulig å komme til med mindre man har bestilt et bord god tid i forveien. Restauranten ligger i det jødiske kvarteret og har rikelige porsjoner til rimelige priser.

Litt utenfor de mest vanlige turistgatene finner man Zielona Kuchia, en restaurant som i tillegg til tradisjonelle polske retter også har et europeisk kjøkken – samt et eget kjøkken for helsekost. Restauranten er tilrettelagt for funksjonshemmede og familier med barn, og det tilbys gratis wifi i lokalene. Det er ikke nødvendig å reservere bord på forhånd, men ankommer man som en større gruppe kan det være lurt hvis man ønsker å sitte samlet.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *