• Meny
  • Meny

Shopping i Krakow

Handleturer i Krakow kan være en riktig fornøyelse. Ikke bare på grunn av den gode dosen arkitektur du blir servert fra de vakre bygningene, men også siden du kan finne så mange skjulte skatter i de mange sidegatene. Ved å gå langs en av sidegatene som strekker seg ut fra Rynek Glówny (markedstorget) kan du finne bakgatesalg eller små vintagebutikker som holder til under bakkenivå.

I Krakows sentrumskjerne finner du de største handlegatene i gater som ul. Florianska, Grodzka og Slawkowska. Som tidligere nevnt anbefales det at man ikke bare ser på butikkene som ligger langs gaten, men også titter ekstra godt inn i gatesmugene. Hvert smug kan ofte huse inntil flere butikker og gode spisesteder med basis i polske mattradisjoner.

Spar penger på å dra utenfor sentrum

Da sentrumskjernen i gamlebyen gjerne har priser som er tilpasset turistene kan det lønne seg å bevege seg litt utenfor gamlebyens sentrumsgrenser. Krakows kollektivtransport er rimelig og avgangene går med jevne mellomrom.

Betaling i de aller fleste butikker gjøres med den polske valutaen zloty. Enkelte supermarkeder aksepterer også betalinger med euro, men ikke ha dette som et utgangspunkt. De aller fleste butikker har kortterminaler for betaling med kredittkort eller debetkort.

Kjøpesenter

Fem minutters gange fra Juliusz Slowacki teateret finner du det store kjøpesenteret Galeria Krakowska. Kjøpesenteret er et populært møtested for Krakows innbyggere og ligger like ved sentralbanestasjonen. Prisene på kjøpesenteret er noe billigere enn norske priser, men forvent ikke de store avslagene. Spesielt internasjonale merkevarer ligger høyt priset.

Åpningstider kjøpesenteret Galeria Krakowska:
Mandag-lørdag: 09.00-22.00
Søndag: 10.00-21.00

Butikkenes åpningstider i Krakow:

Små butikker:
Mandag-fredag: 09.00-18.00
Lørdag: 10.00-15.00
Søndag: Stengt

Supermarkeder og enkelte apoteker:
Mandag-søndag: 10.00-20.00

Banker og forsikringsselskaper:
Mandag-fredag: 09.00-18.00

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *