• Meny
  • Meny

Juliusz Slowacki Teater

Historien for teateret strekker seg tilbake til 1893 og siden den gang har det vært kontinuerlig teaterstykker iscenesatt. Teateret går for å være en av de mest berømte og anerkjente teatrene innenfor polske teaterscener. Jan Zawiejski har tegnet teateret som kan skryte av å være et av de mest verdifulle monumentene innen europeisk teaterarkitektur.

Gjennom hele sin epoke har Juliusz Slowacki teateret hatt en viktig rolle innen polsk kulturformidling. Mye av verkene er basert på polsk og europeisk tradisjon, men også teaterstykker rettet mot nåtiden. Gjennom tidene har kjente fjes som Holoubek og Osterwa preget teaterscenen, men teateret ønsker også unge aktører velkommen som eksempelvis Agata Duda-Gracz og Magdalena Piekorz.

Beliggenhet

Teateret ligger i nord-øst i Krakows Gamleby, like innenfor parkringen Planty. Tvers over gaten fra teateret finner du det trendy utestedet Coco Music Club dersom underholdning av en litt annen karakter skulle være fristende.

Slowacki teaterets første direktør var Tadeusz Pawlikowski som holdt stillingen i perioden 1893-1899, etterfulgt av Józef Kotarbi´nski som goså holdt på over en seks års periode.

Adresse:
1 Św. Ducha Sq
31-023 Kraków

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *