• Meny
  • Meny

Kollektivtransport i Krakow

Transportalternativene i Krakow er enkle og oversiktlige. For å gjøre det ekstra oversiktlig har flere holdeplasser i sentrumskjernen blitt utstyrt med LCD-tavler som gir deg informasjon over når trikkene og bussene ankommer og eventuelle forsinkelser.

Krakow har ikke t-bane, men et desto mer utviklet nett av trikkelinjer. Attraksjonene i sentrum og Gamlebyen står relativt tett så det å se byen til fots skal ikke undervurderes. Et annet alternativ til trikk og buss er Krakows populære hestetransport. Se lenger ned for transport til og fra flyplassen.

Totalt består Krakows trikkenett av 27 ulike trikkelinjer. Trikkene stopper å gå fra midnatt og til ca 05.00. Antall busslinjer strekker seg til totalt 137 linjer. Mellom midnatt og 05.30 kan du benytte deg av Krakows nattbusslinjer. Mer informasjon om de ulike linjene og nettverkene finner du på hver enkelt holdeplass.

Kjøpe billett

Billetten kan enten kjøpes på en automat på holdeplassen, på enkelte automater som befinner seg på trikkene/bussene eller ved føreren. Etter kjøp må billetten stemples i en av stemplingsmaskinene på trikken eller bussen for å være gyldig.

Prisene på billetter for kollektiv transport i Krakow ligger på ca:
15-minutters billett: 4 kr
30-minutters billett: 5 kr
1 times billett: 7 kr
24-timers billett: 23 kr

Taxi

Når det gjelder priser for taxi innenfor sentrumsgrensene ligger som regel prisen på ca fem kroner pr kilometer. På søndager og helligdager ca 7 kr pr kilometer. Skal du komme deg til flyplassen så ligger gjerne prisen omkring 120-150 kr.

Tips 1: Bestiller du taxi via telefon vil prisen bli 20-30 % lavere.
Tips 2: Prisene vil bli kuttet ytterligere om du ikke velger de tradisjonelle taxifirmaene, men snarere går for et av følgende transportfirma-alternativer: iCar, Car-O eller Maxi Driver.

iCar har starttakst på ca. 10 kroner, hvor du så betaler ca fire kroner per kilometer. Det geniale med iCar er at du kun betaler for antall kilometer kjørt. Ventetiden som oppstår i lyskryss etc. gir ingen ekstra kostnader i pris.

Tlf iCar: +48 126 535 555

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 kommentar