• Meny
  • Meny

Øl i Krakow og polske øltradisjoner

Polen er kanskje ikke det første landet man tenker på når man hører om omfattende ølbrygging, men Polen har stor kompetanse og spissferdighet innen dette feltet og vet hvordan ølet best kombineres med deres tradisjonelle matretter. Polsk ølbrygging kan sammenliknes med tsjekkiske, britiske og tyske øltradisjoner.

Det var først i det 19.århundre at ølbryggingen virkelig skøyt fart etter at Polen videreutviklet sine basisteknikker og ideer. Per nå har Polen ca 80 aktive bryggerier som fordeler seg gjennom hele landet. Ølsortene strekker seg fra en alkoholprosent på 2,5 % og opp til 9,5 %.

House of beer

Mye av Polens ølindustri er fordelt på tre selskaper – Kompania Piwowarska, Zywiec og Okocim. Av de aller mest populære ølsortene finner man Zywiec, Tyskie, Lech og Okocim, Tatra og Karmi.

Av anbefalte puber som serverer god øl i Krakow kan du eksempelvis besøke «House of Beer» som har de bredeste utvalget øl i Krakow. Her velger du blant 150 ølsorter og 8 ulike typer fatøl. Besøk også «Omerta» som ligger i bydelen Kazimierz. Denne puben har et Godfather inspirert interiør og 100 ulike typer øl.

En time utenfor Krakow finner du bryggeriet som brygger den veldig populære ølsorten «Tyskie». Et besøk på bryggeriet gir deg muligheten til å se Tyskie bryggeriets museum, alle typer ulike flasker, mugger og øltønner, de gigantiske tankene som rommer ølen og ikke minst en uforglemmelig ølsmaking. Kombiner gjerne et besøk på Tyskie bryggeriet med et besøk på Auschwitz da begge ligger omtrent 1 time vest for Krakows bykjerne.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *