• Meny
  • Meny

Homobarer og homostrøk

Til tross for at Krakow regnes for en åpen og til dels lettsindig by å være, med mye fest og moro hele døgnet, er den ikke like åpen for homofile. Det har aldri vært hverken forbudt eller straffbart å være homofil i Polen, men på grunn av lange katolske tradisjoner har det aldri vært regnet som spesielt stuerent, og det er ikke uvanlig at polakker generelt har motforestillinger mot homofili.

Dette har selvfølgelig gitt seg utslag i byens tilbud til nettopp denne målgruppen, og det finnes ikke noen spesielle deler av byen som er rettet mot et homofilt miljø.

Sauna og nattklubb

Riktignok finnes det flere etablissementer for homofile, men disse er hovedsaklig rettet mot den mannlige delen av miljøet. Dette gir seg utslag i hva som finnes, og det dreier seg stort sett om saunaer med tilsnitt av rene sexklubber for menn, og en del barer og noen få diskoteker. Disse frekventeres sjelden av heterofile, og de har heller ikke noe tema (lakk og lær og lignende) slik man ofte ser i andre deler av Europa.

Lite for lesbiske

Det finnes ingen rene nattklubber utelukkende for lesbiske i Krakow, men det finnes enkelte liberale kaféer som er delvis rettet mot homofile av begge kjønn hvor de kan møtes. De rene “manneklubbene” er lite egnet for kvinnelige homofile, og det er foreløpig ikke allment akseptert at homofile av noen kjønn viser sin legning offentlig. Dette er imidlertid under endring, og når homofili blir like akseptert i Krakow som i resten av de europeiske byene, står ihvertfall miljøet klart. Les for øvrig mer om Krakows tilbud av nattklubber og diskoteker.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *