• Meny
  • Meny

Flyplassen i Krakow

John Paul II Kraków-Balice Internasjonale Lufthavn (på polsk: Kraków Airport im. Jana Pawła II) ligger 15 km vest for Gamlebyen i sentrumskjernen og har flykoden KRK. Flyplassen var lenge en militær flyplass, men åpnet for vanlig tilreisende i 1964.

Krakows flyplass innehar andreplassen over hvilken flyplass som har mest trafikk i landet. Bare i 2018 håndterte flyplassen imponerende 6.770.000 passasjerer, hvilket gir en vekst på 16 % fra året før. Til sammenligning lå tallet i 2009 på 2.700.000. Dette begrunnes blant annet i økt interesse for Krakow som destinasjon etter flere år med konsis jobb fra byens turismeavdeling.

Byens økonomi er i sterk vekst med landets ledende sentrum for forskning og akademia. Med et stadig bedre tilbud innen kultur, gastronomi og kunst har Krakow tiltrukket seg attraktive investorer fra hele verden, og det synes på bybildet.

Flyplassens planløsning

I førsteetasje finner du skap for oppbevaring av bagasje, førstehjelp, informasjonsskranke, valutaveksler, minibank og turistinformasjon. Videre finnes luker der du kan kjøpe billetter og egen skranke for leiebil. Slukk tørsten og demp sulten på en av flyplassens gode spisesteder. Polen er, kanskje ukjent for noen, kjent for å ha svært god tradisjonsmat. Verdt å prøve.

Bagasjeinnlevering og innsjekkingsskranke finnes i første etasje. Sikkerhetskontrollen for avgang til Schengenland som Norge ligger i andre etasje. Innenfor sikkerhetskontrollen finnes automater med avkjølt drikke, samt utsalgssted med klassiske sandwicher, polske spesialiteter og baguetter.

Krakow flyplass har også en rekke butikker og utsalgssteder som dekker de fleste behov. Herunder finnes tax-free, kafé, delikatesser, alkoholutsalg og parfymeri.

Om ønskelig kan du ta del i VIP-terminalen på flyplassen. Tilreisende vil her få ekstra god service og mulighet til å benytte seg av flyplassens business lounge.

Komme deg fra flyplassen til sentrum

Fra flyplassen kan du benytte deg av fire ulike transportløsninger: buss, tog, airport pickup og taxi. Hver og en har sine fordeler og ulemper. På generell basis kan buss anbefales dersom du ønsker det aller billigste alternativet. Tog er et fint alternativ, men har bare én avgang i timen.

Jeg kan anbefale å benytte seg av airport pickup fra Welcome Pickups. Det er både effektivt og prismessig fornuftig sammenliknet med taxi. Sjåføren står da klar når du kommer og frakter dere rett til hotellet uten styr. Transport kan bestilles her.

Mer informasjon om hvordan du kommer deg til sentrum finner du her.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 kommentar