• Meny
  • Meny

Hva bør du kjøpe i Krakow?

Mens du er i sentrum burde du ta turen innom Sukiennice som er den enorme markedshallen midt på torget (Rynek Glówny). Her finner du et bredt utvalg suvernirer som kan være en fin gave å ta med seg hjem. Blant de mest populære suvernirene er spillkort, krus, vesker, tekstiler og andre elementer med Krakows landskap. Under her finner du landskap og attraksjoner som Wawel, Mariakirken, Waweldragen, Saltgruvene og St. Florianporten.

Som en populær gave til barn kan du kjøpe en av lekedragene eller f.eks en del av det tradisjonelle kostymet til Krakows befolkning, da eksempelvis hatten med påsatte påfuglfjær.

Siden Krakow er hjem for de populære saltgruvene kan et produkt laget av salt være et egnet kjøp i Krakow, da gjerne en lampe eller lysestake laget av salt.

Polske kringler

Innen mat og drikke så er det et must å prøve en av kringlene som selges fra en av de mange koselige polske damene som selger det fra sine små vogner. Kringlene kalles ofte obwarzanek eller pretzel og koster oftest 2-3 kroner. En av de mest spiste polske matrettene er de fylte dumplingsene kalt pierogi – et must innen nasjonal matkunst.

Polske delikatesser kan være vel verdt å ta med seg hjem eller bruke som et element i en picnic. Lokalprodusert Wawel sjokolade, honning, konfiterte plommer, syltede pærer og den gjærede kålen er alle delikatesser du burde prøve.

Prøv også en av de gode polske ølsortene som Zywiec, Tyskie, Zubr eller Lech. Man skal heller ikke kimse av de fantastiske polske vodkasortene som du kan kjøpe for en brøkdel av norske priser. En helflaske vodka finner du ned i 50 kroner flaska.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *