• Meny
  • Meny

Togstasjonen i Krakow

I 1847 åpnet det vi i dag kjenner som Kraków Central (omtales ofte som Dworzec Główny), Krakows hovedstasjon for togtrafikk. Stasjonen ligger like nord-øst for Gamlebyen, med kjøpesenteret Galeria Krakowska som nærmeste nabo. Den eies av De polske statsbaner, som også står for driften av landets jernbanelinjer. Stasjonen består av 10 plattformer, som alle ligger på ett plan.

Tog til og fra flyplassen i Krakow

Det å komme seg fra flyplassen John Paul II og til sentrum av Krakow er en enkel prosess. Du kan velge mellom buss, taxi, shuttletransport og tog. Togstasjonen på flyplassen holder til 200 meter fra flyplassens terminal for internasjonale flygninger (T1) og kan nås med flyplassens gratis shuttlebuss.

Togene går i tidsrommet 06.00 – 22.40, med avganger ca. 2-3 ganger i timen. Reisetid inn til sentrum er på 20 minutter, og billetter ligger på 25-30 kroner.

Internasjonale avganger

Tog til Warsawa kjører ca hver time, med priser på rundt 130 kroner (ca 200 kroner for første klasse). Nedenfor gir vi deg en pekepinn på hvor lang tid det vil ta å reise med tog til ulike europeiske destinasjoner fra Krakow. Spesielt gunstig dersom du eksempelvis vil på interrail i Polen, eller Europa.

Warsawa: 2 timer og 30 minutter
Praha: 8 timer
Berlin: 8 timer og 30 minutter
Wien: 7 timer og 30 minutter
Budapest: 10 timer

Togstasjonen kan også skilte med 24 timers bagasjeoppbevaring.

For rutetider, besøk nettsiden til De polske statsbaner, Polskie Koleje Państwowe. Togbilletter kan kjøpes i billettluke, fra billettautomat, og ombord på toget (med et lite ekstra gebyr).

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *