• Meny
  • Meny

Informasjon om Krakow

Innbyggertall: 760.000
Elektrisitet: 230 Volt
Valuta: Polske Zloty (PLN)
Borgermester: Jacek Majchrowski

Krakow er Polens nest største by basert på innbyggertall og er lokalisert på landets sørside. Krakow ligger 770 km fra Oslo, 1280 km øst for Paris og 390 km øst for Praha i Tsjekkia.

Krakows nærmeste flyplass er flyplass John Paul II som ligger 15 km vest for sentrum. Arkitekturmessig er Krakow en perle der mesteparten av bygningene er bygget med stiltrekk fra renessansen, barokken og gotisk arkitektur.

Historiske Rynek Glówny

Midt i Krakow ligger Gamlebyen og den store markedsplassen Rynek Glówny som måler 200 x 200 meter. Krakow er et populært reisemål for folk fra alle verdens deler som ønsker å se byens vakre parker, elven Wisla, Auschwitch, saltgruvene og for de som vil teste Krakows uteliv.

Krakow ble grunnlagt på 600-tallet og var Polens hovedstad fra 1039-1609. Etter denne epoken ble hovedstaden flyttet til Warsawa. Byen står på listen over UNESCOs liste over verdens kulturarv der både Krakows Gamleby og Saltgruvene utenfor Krakow stod på listen over de tolv første verdensarvstedene.

Ti kilometer vest for sentrum finner du Krakow Zoo som er en veldig attraktiv møteplass for dyreinteresserte i alle aldre.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *