• Meny
  • Meny
Kraków lar romantikken blomstre

Kraków lar romantikken blomstre

Kraków er blant de eldste byene i Polen, og omtales gjerne som landets historiske hovedstad. Selv om det er Warszawa som i dag er den polske hovedstaden, regnes Kraków som en av de viktigste kulturbyene i dette østeuropeiske landet.

Historisk og vakker arkitektur preger bybildet og gjør byen til et utsøkt reisemål for en romantisk ferie med kjæresten. Under har vi samlet våre beste tips til hva dere burde gjøre, se og spise når dere besøker byen.

Parmassasje på spa

Polen er kjent for sine mange spa, med gode behandlinger til en rimelig penge. Overrask kjæresten din med å begynne dagen på et spa. Senk skuldrene og la all stress fare, slik at dere er klar for å oppleve byen. En rekke spa- og velværesalonger tilbyr egne behandlinger for par.

Hos Verde Massage & Beauty kan du og din kjære nyte en 60 minutters parmassasje. Lokalet ligger sentralt i sentrum av Kraków, i gangavstand fra torget Rynek Główny og det jagellonske universitet – Uniwersytet Jagiellonski. Husk å bestille behandling god tid i forkant!

Anbefalt spahotell i Krakow:

Skal jeg trekke ut et spahotell som spesielt kan anbefales må det bli Galaxy Hotel. Spahotellet scorer høyt både på beliggenhet, renhold, mat og senger.

Inkludert i prisen får du tilgang til boblebad, treningssenter, basseng og badstue. Spabehandlingene må kjøpes separat. Bestill gjerne i god tid.

God frokost og fine fasiliteter for middag. Restauranten har utsikt mot elven Wisła. Det serveres internasjonale retter fra kl 12.00 til 23.00. I tillegg er det mulig å ta seg en drink i hotellets to barer.

Se priser på rom og flere bilder

Fransk lunsj

Når man vandrer rundt i Kraków er det enkelt å glemme tiden. For å holde oppe det gode humøret er det viktig å ta hvilepauser og slappe av med god mat. Når det er tid for et mellommåltid eller en liten lunsj, kan vi anbefale at dere stopper innom den franske bistroen Charlotte.

Den sjarmerende cafeen ligger like ved en av avdelingene til nasjonalmuseet, i gaten plac Szczepański 2. Etter en god croissant eller sitronterte kan dere gjerne ta turen innom museet.

Andre ting å gjøre i Krakow

Anbefalte restauranter

Restauranten Szara har to avdelinger i Kraków, en i jødedistriktet og en ved Rynek. Den utsøkte menyen kombinerer smaker fra det polske og det franske kjøkken, og er et populært sted for turister så vel som faste beboere.

Historie interiør, hyggelige ansatte og en velsmakende meny, gjør at Szara er verdt et besøk. Siden spiseplassen er svært populær, lønner det seg å legge inn bordreservasjon god tid i forkant.

En kveld dere vil gjøre litt ekstra stas på dere selv, kan en tur til Trezo Restauracja være på sin plass. Stedet er noe dyrere enn andre restauranter, men de fleste vil finne at det er verdt hver ei krone. Menyen er østeuropeisk, og kokkene på stedet får virkelig vist det polske kjøkken fra sin beste side. Også her er det lurt å bestille bord i forkant!

Severdigheter i Kraków

Kraków har mye historie, noe den slående arkitekturen fortsatt vitner om. Besøk det gotiske slottet Wawel, som ligger på Wawel-høyden i gamlebyen. Slottet utgjorde tidligere bostedet til den polske kongefamilien, og det var herfra hele landet ble styrt i tidligere tider.

Wawel-katedralen ligger like ved, og er også verdt et besøk. Plasseringen er like ved elven Wisla, og etter dere har beundret de slående byggverkene kan dere med fordel vandre langs elvebredden.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *