• Meny
  • Meny

Kjøpesentre i Krakow

Som i Norge, har også polakkene lagt sin elsk på kjøpesentrene og deres valgmuligheter. Deres tidsbesparende funksjon ved at du finner alt på en plass, har gjort kjøpesentrene til et naturlig valg når du skal på storshopping.

I perioden 2000-2015 var Krakow gjenstand for en vanvittig oppblomstring av kjøpesentre, da fem av byens største og mest populære kom til verden. Nedenfor tar vi en snartitt på fire av dem. Alle shoppingsentrene holder åpent syv dager i uken.

Galeria Krakowska

Et av de aller mest populære for turister, grunnet den sentrale plasseringen like ved parken Planty. Fem minutters gange fra sentrum, og du befinner deg i forkant av kjøpesenteret. Innehar alt det du trenger av moteklær, sportsutstyr, suvenirer, kosmetikk, parfyme, delikatesser og bøker. Deres Zara-forretninger med avdelinger for både damer og herrer kan anbefales for pene klær til fornuftig pris.

Les mer om Galeria Krakowska kjøpesenter.

Åpnet: 2006
Beliggenhet: Sentrum, ved jernbanestasjonen
Antall butikker: 270
Billigere butikker: New Yorker, H&M

Galeria Kazimierz

En lett blanding av shopping med sine 130 butikker, samt kinosal, treningssenter, kontorlokaler og spisesteder. Ikke like stort som Galeria Krakowska og Bonarka, men absolutt et sentralt og godt alternativ. Gratis buss kjører til kjøpesenteret fra Wawel-slottet, ellers kan du se vårt tips til ekstremt billig taxi i Krakow.

Åpnet: 2005
Beliggenhet: Grzegórzki (Kazimierz)
Antall butikker: 130
Blant butikkene: Hugo Boss, Quicksilver, Zara, Sephora, Mix-Electronics, Simple, Mango, C&A

Bonarka

kjoepesenter-bonarka-krakow

Krakows største kjøpesenter med en gulvflate på 91.000 kvadratmeter. Til sammenligning har Sandvika Storsenter 60.000 kvadratmeter. Ligger plassert sør for sentrum og er utstyrt med et gigantisk glasstak som sørger for naturlig sollys, samt en fontene i midten av kjøpesenteret. Les mer om Bonarka her.

Åpnet: 2009
Beliggenhet: Podgórze
Antall butikker: 270
Blant butikkene: Peek&Cloppenburg, C&A, H&M, Zara, Empik, Pierre Cardin

Krakow Plaza

Holder til øst for sentrum og er med sin kinosal, spillehall og bowlingbane, en god mix av shopping og forlystelser.

Åpnet: 2002
Beliggenhet: Dąbie
Antall butikker: 100
Blant butikkene: Kappahl, Zara, Hugo, Zig Zac Boutique, Intersport, Carrefour

Anbefalt overnatting for shopping

Sentralt plassert midt i hjertet av Krakow ligger Apartamenty Bracka 6. Det stilige leilighetshotellet er inndelt i flotte og moderne leiligheter. Det sjarmfulle bygget ble renovert med elegant interiør, samtidig som de valgte å bevare de historiske detaljene.

Leilighetene er lydisolerte og har kjøkkenkrok med utstyr, samt air condition. Alle leilighetene har eget bad. God service fra resepsjonen som mer enn gjerne er behjelpelige med å bestille turer.

Se flere bilder av rom og priser

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *