• Meny
  • Meny

Parken Planty

Krakow er kjent for å ha den mest fantastiske bykjerne, med historiske bygninger, enestående arkitektur og markedsplassen Rynek Główny. Litt mindre kjent er den vakre parkringen Planty som omringer bykjernen med sin lengde på fire kilometer. Parken inndeles så i 30 mindre parkområder, utstyrt med et rikt utvalg monumenter, statuer og fontener.

Noe av det flotteste med Planty, er hvordan den forsterker inntrykket av hvilken årstid man befinner seg i. Sommerstid preges parken av aktiviteter, grønne trær og lettkledde mennesker, mens høsten viser sitt inntog med de mest utrolige farger og fyldige kastansjetrær. Vinterstid dekkes parken av et vakkert teppe av hvit snø, mens våren serverer deg Krakow i full oppblomstring.

Hva kan du gjøre i Planty?

Først og fremst så er Planty den perfekte gjenstand for en svipptur bort fra det yrende folkelivet du finner i sentrum. Uansett hvilken årstid du besøker Krakow, så vil Planty tilby deg de perfekte omgivelser for en behagelig og forfriskende gåtur. Det at parken ligger som et omriss rundt sentrumskjernen gjør at du aldri befinner deg mer enn fem minutters gange unna butikker og kafeer. Gåturen gjennom hele parken tar rundt en times tid.

Parken er selvfølgelig også utstyrt med et mylder av benker og sitteseksjoner, som egner seg utmerket som rasteplass med take-away kaffe i ene hånda og frukt eller sandwich i den andre. Mens dere inntar maten vil dere garantert se både studenter og arbeidstakere som haster avgårde til dagens gjøremål. Ikke sjelden passerer det også en nonne eller monk. Videre byr parken på kortere kunstutstillinger, og synet av kunststudenter som tegner porttretter og skisser av det populære Jagiellonian universitetet.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *