• Meny
  • Meny

Sightseeing og guide

Trodde du det å dra på guidet tur innebar proppfull buss, 70 % pensjonister og tørr informasjon? I så fall kan du berolige deg selv med at livet byr på atskillige flere muligheter enn som så. Ikke det at busstur trenger være utpreget kjedelig, men mange vil nok heller velge spennende alternativer som «Polsk mat og vodka», «bar-til-bar-runde», sykkelguide eller guide i kombinasjon med villmarksliv, helikopter og ekstremsport. Eller hva med å prøve guidet tur på Segway, det motoriserte «kjøretøyet» som aller mest kan minne om en blanding av en sparkesykkel og en talerstol?

Tur med golfbil

En svært populær form for guidet tur i Krakow er byturen der du og følget sitter i en stor golfbil og blir fraktet rundt til ulike deler av Krakow. Vanligvis konsentrerer de korteste rutene seg om Gamlebyen, mens de lengre turene inkluderer Kazimierz og Podgorzé, det tidligere området der jødeghettoen holdt til. Priser fra 150 zl og oppover per bil. Bilen har som regel plass til opptil 5 passasjerer.

Sykkelguide

Flere selskaper tilbyr omvisning på sykkel som i praksis er en kombinasjon av aktivitet, guide, sosialisering og innsyn i Krakows begivenhetsrike kultur og dramatiske legender. Bli med på en reise gjennom Markedsplassen, Kazimierz, polsk mat og Oskar Schindlers fabrikk. Det hele akkompagnert av morsomme og dristige historier om krakows uteliv, polske hooligans og byens skjulte skatter.

Tur til Auschwitz og Saltgruvene

Blant de aller mest ettertraktede alternativene er de guidede turene til konsentrasjonsleirene Auschwitz Birkenau, og Saltgruvene. Turene inkluderer transport fra hotellet, omvisning av engelskspråklig guide, inngangsbillett og returtransport. Priser fra 100 zl per person til Auschwitz, og 130 zl per person til Saltgruvene. Barn under 15 har reduserte priser.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *