• Meny
  • Meny

Priser på alkohol og uteliv i Krakow

Krakow er en perfekt destinasjon dersom du vil oppleve ekstremt billig uteliv og feststemte medmennesker.

I kombinasjon med et beriket utvalg innen shopping og kultur ligger alt til rette for at dere kommer til å storkose dere i den polske metropolen.

Pris på øl i Krakow

Om du kjøper øl fra butikken eller kiosker må du betale et sted mellom 5-6 kroner for en halvliter med polsk øl, da ofte av typene Lech, Tyskie eller Zywiec. Om du kjøper samme ølen på en bar eller et utested vil det koste deg 12-15 kroner. Noe høyere priser må du regne med dersom du kjøper importerte ølsorter som Carlsberg eller Heineken.

Forøvrig er det ingen grunn til å velge noe annet enn de polske ølsortene da polakkene har tradisjon for å lage meget velsmakende øl som faller i smak hos de aller fleste ganer.

Krakows barer egner seg utmerket for en kald halvliter. Les mer under bildet.

alkohol-priser-krakow-polen

For et glass med vin på en av Krakows barer kan du regne med å betale mellom 10 til 20 kroner.

Kjøper du en flaske vin på butikken eller et av supermarkedene koster det deg fra 20 kroner per flaske. Er du mer av typen som foretrekker drinker når du er på byen så kan du få dette ned i 15-20 kroner per drink. Ikke bare er dette betydelig lavere priser enn i Norge, men du får dessuten ofte mer sprit per drink. Totalt sett blir en allerede billig aften, enda billigere.

Krakow alkohol butikk

Kjøp av alkohol i butikk

Polen har relativt løse restriksjoner på alkoholsalg sammenlignet med hjemlandet. I Krakow får du kjøpt øl, vin og sprit hele døgnet, alle dager i uka.

Om butikkene har stengt finner du som regel alltid en kiosk i nærheten med et godt utvalg av sprit og polsk pils.

Aldersgrenser på alkohol:

I Polen foreligger det en aldersgrense på 18 år ved kjøp av alkohol. Dette gjelder for både øl og sprit, uansett alkoholprosent. Kjøpere kan bli bedt om å vise legitimasjon ved tvilstilfeller.

Konsumering av alkohol utendørs er ikke tillatt, med mindre det skjer på egnede områder. Da for eksempel som en del av et serveringssted.

Les også: Hva bør du spise i Krakow?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 kommentar