• Meny
  • Meny

Asiatisk mat i Krakow

Etter Polens deltakelse i EU i 2004 fikk Krakow enda større tilstrømming av tilreisende som satte sin innflytelse på byen. Utelivet i Krakow utviklet en bredere profil og tilgjengelige matretter/kjøkken ble stadig større. Den dag i dag har Krakow et svært bredt utvalg av ulike matkulturer og internasjonale restauranter. En av disse er EDO Fusion i Kazimierz, en asiatisk restaurant med svært gode, varme tradisjonsretter fra Asia og en rik sushimeny.

Fra første stund du ankommer restauranter blir du møtt av blide jenter som gjennom måltidet gjør en god jobb med å bidra med service og spiseforslag. Ikke for påtrengende, men som regel der når dere trenger hjelp.

Menyen baserer seg på kjente retter fra Asia, med de aller fleste retter fra det japanske kjøkkenet. For å oppnå en større matprofil har restauranten også satset på retter fra Vietnam, Thailand og Kambodsja. Deres sushimeny er blant Krakows aller mest varierte, med utallige varianter av nigiri, gunkan maki, hosomaki, uramaki og futomaki.

Interiør og pris

Interiøret bygger på mørke treflater kombinert med røffe steinvegger. Det hele mykes opp av grønne veggskillere og en fascinerende plantevegg i enden av lokalet. En fiffig detalj er også det rennende og opplyste vannspillet som foregår på veggen i inngangspartiet.

Priseksempler:
Supper som Tom Yum og Pho Bo: 15 zl
Green Curry: 23 zl
Kyllingspyd satay med peanøttsaus: 24 zl
Stekte risnudler med reker, kylling og grønnsaker: 25 zl
Créme Brûlée i tre varianter: 19 zl

Sushi:
2 x nigiri med laks: 12 zl
6 x futomaki med tunfisk: 29 zl
Mix med 8 x nigiri: 52 zl
Mix med 4 x nigiri og 6 x maki: 29 zl

Deres dessertmeny inkluderer blant annet en spennende variant av créme brûlée i tre utgaver, med henholdsvis ingefær, grønn te og sesamfrø.

Man skal ikke kimse av Polens tradisjonsmat, men du vil ikke angre om du legger lunsjen eller middagen til EDO Fusion. Stedet tilbyr også sushikurs, noe for deg og din kjære?

Hjemkjøring og take away: JA

Adresse:
Miodowa 8

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *