• Meny
  • Meny

Handlegaten Florianska

Ul. Floriańska utgjør en av Krakows mest sentrale gater for shopping, overnatting og liv. Historien strekker seg tilbake til 1200-tallet, da Florianska utgjorde en vesentlig bit av den kongelige ruten som gikk fra Saint Florians kirke, og ned til Wawel-slottet. Gaten strekker seg fra Rynek Glowny og nordover, før den passerer utkikkstårnet Saint Florian og ender ved festningen Barbakan.

Dessverre er det ikke mange av historiske bygningsdetaljer fra flere hundre år tilbake som fortsatt eksistrerer, grunnet ombygning og eiendomsutvikling, men noen detaljer finnes fortsatt. Herunder gatenummer 5 og 8 med sin gotiske port, og gateporten fra renessansen til gatenummer 26.

Butikker i Florianska

Til tross for gatens tidligere rike historie, er Florianska i dag aller mest brukt som en smeltedigel for shopping, uteliv, mat og overnatting. Mens gaten bugner av shoppingglade turister og innfødte om dagen, forvandles gaten til et mulighetenes mekka etter mørkets frembrudd, med tilbud som matcher alle sanser.

Gatens butikker er naturlig nok av det dyrere slaget, da plasseringen er så prima som du kan få det. Likefullt kan du finne billige skatter som antikviteter og smykker i butikkene som ligger som gjemt i smugene som strekker seg ut fra Florianska. Forøvrig er gaten en salig mix av det aller meste, herunder smykkeforretninger, klesbutikker, vekslingskontorer, tatoveringssalonger, frisører og forhandlere med typisk «turistræl».

Apotekmuseet i nr. 25 gir deg en dose kultur med sine samlinger fra over 1 200 polske apoteker. I overetasjen til KFC ligger Taboo lokalisert, en av strippeklubbene i Krakow. Gaten bugner av liv og er et utmerket spot for people watching, så får det heller være at dens eldre sjarm har fått seg et lite stikk i siden med fremveksten av kommersielle butikker og kjederestauranter.

Spisesteder i Florianska:
Mc Donalds, KFC, Coffee Heaven, mexikansk, italiensk, tradisjonell polsk mat, kebab og et konditori med spesialområde innenfor sjokoladekonfekt.

Tips til studentpils: Krakows studenter samles ofte på de små, koselige barene som strekker seg vestover langs Sw. Tomasza fra Florianska. Pilsen får du fra 4 zl.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *