• Meny
  • Meny

Handlegater og shoppingtips

Krakows lave priser er grunn nok til å legge noen dager til denne fantastiske byen som går for å være Polens kulturhovedstad. Blant byens mange spennende distrikter finner du også et flertall av gater som er verdt en ekstra titt, spesielt for deg som elsker shopping.

Hovedgaten Florianska

florianska handlegate shopping krakow

Fra Rynek Glowny til festningen Barbakan strekker den seg, handlegaten Florianska. Gaten er en av få gågater i Krakow, og er praktisk talt en samling av alle shoppingsjangre du kan tenke deg. Moteklær, lavprisplagg, smykker, kosmetikk, konditori, skate, suvernirer og vesker. Alt vil du finne representert i Florianska. Eller hva med en fersk tatovering fra Krakow?

Gaten har en lengde på ca. 400 meter og består av drøssevis med butikker, såvel som horder av spisesteder og utesteder.

Grodzka

Grodzka handlegate krakow polen shopping

Fra den sør-østre siden av Rynek Glowny strekker gaten Grozka seg 650 meter, før den ender like ved Wawel-slottet. I likhet med Florianska, så kan også Grodzka tilby en salig mix av alle slags butikker og spisesteder. Smykkebutikker som har spesialisert seg på rav-smykker, apotek, vekslingskontorer, kosmetikk, kunst, alkohol, klesforretninger, optikere og banker.

Tips: Sjokoladebutikken på hjørnet av Grodzka og Dominikanska selger brett med hjemmelaget, lekker konfekt til svært lave priser. Perfekt som gave fra Krakow. Deres kaffe er også såpass billig at stedet har blitt et yndet spot for byens studenter som kjøper med seg kaffe til forelesning. Prøv også isbaren nord langs Grodzka som selger helt fantastisk sorbet. Deres sitronsorbet er legendarisk på varme sommerdager!

Ul. Bracka

Ul Bracka Krakow handlegate shopping

Ikke like kjent som de to andre gatene, men absolutt verdt et besøk. Bracka mangler mangfoldet til Florianska og Grodzka, men tar det igjen på sjarm og shopping i rolige omgivelser.

Type butikker i Bracka: Blomster, bøker, kunst, hjemmelagde smykker og suvernirer.

Gaten har også en rekke elskverdige brasserier som kjører sin egen stil.

Tips: Sidegaten Golebia innehar en butikk med navn Szambelan som selger likør i “løsvekt” fra tanker på flere liter. Velg smak og mengde, og butikkens personale vil hjelpe deg med å fylle opp en flaske. Ønsker du fylle opp en spesiell, medbrakt flaske? Null problem!

Les også mer og markeder og loppemarked i Krakow, samt øvrig informasjon om shopping i Krakow.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *