• Meny
  • Meny

Opera og forestillinger med klassisk musikk

Med mindre man er spesielt interessert i klassisk musikk, er det lite å hente på konsertfronten i Krakow. Rent bortsett fra en og annen sporadisk konsert med til dels lokale polske artister, skjer det ikke særlig mye. De store internasjonale stjernene velger som regel å reise til Warszawa istedetfor, ikke minst fordi befolkningsgrunnlaget der er større, og det ligger mere sentralt i forhold til resten av Polen.

Krakows Filharmoni

Er man derimot til klassiske verker og filharmoniske oppsetninger, stiller tingene seg annerledes i Krakow. Her har byen lange tradisjoner og et svært kjent orkster, Krakow Filharmoniske Orkester.

Orkesteret holder til i en gammel ærverdig bygning fra 1931, og den består av tre saler, en hovedsal med nesten 700 plasser, og to mindre saler, Den Gyldne Sal og Den Blå Sal, som begge brukes til mindre kammerkonserter.

Det holdes opptil flere konserter i uken hele året gjennom, og de er svært ettertraktet å få komme inn og høre.

Norsk samarbeidsprosjekt

Et annet yndet konsertsted er Krakow Opera, som setter opp kjente stykker som for eksempel Figaros Bryllup og Nøtteknekkeren, for å nevne noen.

Nytt av året er imidlertid et samarbeidsprosjekt mellom Krakow Opera og Trondheim Symfoniorkester, som vil resultere i flere konserter i løpet av 2014.

Oppsetning i denne anledningen skal være Mefistofeles fra Faust, og det har allerede vært gjennomført audition i forbindelse med rollebesetningen.

Det er imidlertid ikke første gang det har vært gjennomført et slikt samarbeid, og i 2013 fremførte Krakow Opera og Trondheim Symfoniorkester “Don Giovanni” av Mozart. Teaterbygningen Juliusz Slowacki er blant byens flotteste scener for opera og klassisk musikk.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer