• Meny
  • Meny

Groteska Teater

Groteska Teater er et populært teater i Krakow som har spesialisert seg på dukketeater og skuespill. Det var teaterkunstnerne Zofia og Wladyslaw Jarema som grunnla teateret i 1945. De to teaterkunstnerne var pionerer innenfor den marionette kunsten i etterkrigstidens Polen. Beliggenheten er på Krakow sentrums vestside, et par hundre meters avstand fra Planty.

Tanken i starten var å lage et teater med forestillinger rettet mot barn, men med tiden fikk det også et tilbud til voksne, også her med hovedtanken om maskerte forestillinger og skuespill.

Gateteater og forestillinger

Blant populære iscenesettelser kan man nevne verker av Bertolt Brecht, Alfred Jarry og Slawomir Mrozek. Hvilke forestillinger som føres avhenger av hvilken direktør som fører teateret. Eksempelvis var teaterets produksjoner inspirert av spanske malerier, orientalsk kunst og Comedia dell’Arte under ledelsen av Jan Polekwa – en dyktg artist og produsent.

Ikke sjelden kan du se gateteater fra teateret bli fremført i krakows gater. Her minimeres bruk av direkte tale og det fokuseres på bruken av masker, bevegelser og stumt skuespill, noe som gjør det enklere for turister å holde følge.

Teateret består av en stor scene i første etasje som består av 276 sitteplasser, en mindre scene med 188 sitteplasser og en kafeteria. For flere teater, les mer om det kjente og tradisjonsrike Juliusz Slowacki teater.

Adresse:
ul. Skarbowa 2

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *