• Meny
  • Meny

Festivaler og arrangementer

Krakow er en livlig by med festivaler og arrangementer året rundt. De aller fleste festivaler arrangeres på våren og sommeren, men det er også mulig å få med seg noe på høsten og vinteren.

Krakow Film Festival

En av de mest kjente festivalene i Krakow er Krakow Film Festival. Den er ikke helt på linje med filmfestivalene i Toronto eller Berlin, men det er likevel mulig å få med seg noen ordentlige gode filmer i løpet av festivalen. Krakow filmfestival fokuserer først og fremst på kortfilmer, animasjonsfilmer og dokumentarer, men det kommer også filmer i andre sjangere. Det er selvfølgelig en fasjonabel utdeling hvor de beste filmene får priser, og etter at filmene vises kan du delta i en konferanse med folkene som laget filmen. Her kan du høre hva de selv tenker om filmen, eller stille spørsmål direkte til regissøren eller manusforfatteren. Filmfestivalen holdes hvert år i mai eller juni. Ta forbehold om at det kan være rift om billettene, så det kan lønne seg å forhåndsbestille.

Krakow Photomonth

Krakow Photomonth er en annen festival, der du i mai kan se hundrevis av fotografier på over et dusin forskjellige utstillinger. Utstillingene er overalt, blant annet på barer og kaféer, men har også egne utstillinger hvor du kan dra for å se på bildene. Blant annet pleier de å holde utstilling i den historiske fabrikken til Oskar Schindler.

Juwenalia

En av de største festivalene i Krakow er Juwenalia. Denne minner på veldig mange måter om vår egen russetid ved at tusenvis av studenter samles i slutten av mai til en vill feiring med hard festing. Da blir nattklubbene fylt med festglad ungdom, og det blir også store samlinger med studenter som fester utendørs. De er derimot ikke like interne som den norske russen, og fester gjerne med både turister og andre, spesielt ungdom. Så om du tar turen innom utesteder i denne perioden kommer du til å oppleve Juwenalia enten du vil det eller ikke.

International Shanty Festival

International Shanty Festival holdes i Krakow i februar, og innebærer at mange hundre mennesker kler seg ut som pirater og sjømenn mens de synger typiske sjømannssanger og viser. Dette kombineres selvfølgelig med ganske heftig øldrikking, og er uten tvil en opplevelse uten like.

International Soup Festival

En annen populær festival i Krakow er International Soup Festival. Under denne festivalen kommer det kokker fra hele verden som kjemper om å bli kåret til den beste suppekokken, som naturlig nok utvikler seg til en skikkelig folkefest. Mens kokkene lager suppe spilles det musikk fra liveband, og det drikkes mye øl og vin mens man ser på. Alle suppene som lages er dessuten helt gratis å smake på, så det er bare å forsyne seg så lenge det er mer igjen. Da den første suppefestivalen fant sted i 2002, er festivalen å regne som en av Krakows nyere festivaler. Den har likevel rukket å bli svært populær blant både lokalbefolkning og turister, til tross for sin korte fartstid. Les forøvrig mer om andre attraksjoner i Krakow.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *