• Meny
  • Meny

Park Jordana

Krakow kan by på noen fantastiske parker som egner seg utmerket for gåturer og andre aktiviteter året rundt. Park Jordana på den vestre siden av sentrum er en av disse. Med sine smale veier, opplyst av tradisjonsrike smijernslykter og trebenker har du de perfekte omgivelser for et avbrekk i hverdagen.

Park Jordana ble etablert i 1889 etter intiativ og utvikling av Henryk Jordan, en lege som brant for viktigheten av aktiviteter for barn. Henryk er i senere tid aller mest kjent for å ha utviklet lekeparker for barn, et konsept som flere polske storbyer valgte å kopiere.

Aktiviteter i parken

Park Jordana er særlig godt renommert for sine vakre monumenter av sentrale polske, personer. Dette kulturelle innslaget kommer i tillegg til parkens muligheter for roller blades, volleyballbane, “fotballøkke”, lekepark og vannpark med utleie av pedalbåter. Vannparken har også et utleie av gigantiske, gjennomsiktige vannballer som du kan gå inni – en sikker vinner hos familiens minste. Videre finner du basketballbane og skatepark. Dagen kan dere avslutte med is eller forfriskninger i parkens kafe.

Avstandsmessig ligger Park Jordana knappe kilometeren vest for Jagiellonian universitetet, som igjen utgjør det sør-vestre hjørnet av Gamlebyen. Like i nærheten ligger hjemmebanene til fotballagene Cracovia og Wisla. Park Jordana ligger parallelt med Park Błonia, et svært populært parkområde for jogging, roller blades og sykkelturer.

Kollektivtransport Krakow:
Trikk nr 15 og 18 kjører til Park Jordana fra sentrum

Inngang: Gratis

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *