• Meny
  • Meny

Fotball i Krakow

Krakow er så langt mer enn Mariakirken, Kazimierz og Gamlebyen. Byen er også gjenstand for en enorm lidenskap når det gjelder sport, da spesielt fotball. Knappe kilometeren vest for sentrum ligger hjemmebanene til fotballagene Cracovia og Wisla. Ikke bare ligger stadionene svært nær hverandre, men det hersker også et sterkt rivaleri mellom de to. Følgelig er hvert lokaloppgjør fylt med intens glede, adrenalin, ivrige supportere og hat.

KS Cravovia

Polens eldste, fortsatt eksisterende fotballklubb. Grunnlagt 13. juni 1906, og innehar kallenavnet “Pasy” (striper) som matchende nok har kommet til livs på grunn av hjemmedraktene i røde og hvite striper.

Hjemmebane: Marszałek Piłsudski Stadium

Wisła Kraków

Byen nest eldste fotballklubb, men innehaver av flere ligatitler enn erkerivalen Cracovia. Stiftet i 1906, da under navnet TS Wisła. Laget er per i dag blant de mestvinnende lagene i den polske ligaen Ekstraklasa, sammen med Ruch Chorzów og Górnik Zabrze. Ligaen deles inn i 16 lag, som hver spiller et totalt antall av 30 kamper. Sesongstart er i slutten av juli hvert år, med sesongavslutning i mai.

Hjemmebane: Stadion Miejski
Farger på hjemmedrakter: Rød og hvit

Billetter til fotballkamp i Krakow

Billetter kan kjøpes i billettskranken på stadion og er svært sjelden utsolgt. Husk bare å ta med en form for ID (pass eller førerkort). Du er deretter nødt til å fylle ut et billettskjema. Skjemaet kan du også finne på nettet for å spare tid. Du vil så motta et supporterkort med bilde, et kort du er nødt til å ha for å kunne kjøpe billetter til kamper i den polske ligaen. Supporterkortet er ikke obligatorisk for kamper organisert av UEFA.

Billetter koster fra 15-50 zl avhengig av hvor på tribunen du sitter.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *