• Meny
  • Meny

Info om leie av leilighet

Det er relativt enkelt å leie en leilighet i Krakow, og det finnes leiligheter man kan leie for både kortere eller lengre tid om gangen. Ønsker man å leie en leilighet i Krakow er det flere måter man kan gå frem på.

Man kan enten henvende seg til en eiendomsmegler, man kan søke på internett, eller man kan selv sette inn en annonse i en polsk avis for det området man ønsker å leie i. Spesielt ettertraktet er området i midten av sentrum, Stare Miasto.

Utlendinger ønsket

Som regel er det private aktører som leier ut en eller flere boliger, og utlendiger er spesielt ettertraktet i dette markedet. I Krakow er det mange utenlandske studenter, og det er et innviklet polsk regelverk som gjør at disse mer attraktive enn polske leietakere.

I Polen er det en regel om at dersom man har leid en bolig i tre år sammenhengende, regnes man automatisk som langtidsleiende, og har i verste fall hele tre års oppsigelse for utleier.

Som leietaker er det lovbestemt tre måneders oppsigelse uansett. Unntaket er dersom man misligholder avtalen og utelater å betale husleie to eller flere måneder. Da kan man kastes ut med umiddelbar virkning. Som utlending forventes det ikke man blir boende i årevis, noe som gjør avtaleforholdet lettere for utleier.

En måneds depositum

I Polen er det vanlig å betale en måneds leie i depositum, og man kan ikke forvente å få tilbake depositumet etter endt leieforhold. Hvilket man bør ha i bakhodet til den dagen man skal flytte, slik at man ikke budsjetterer med disse pengene til andre ting.

Se også hva du må betale for hotellrom

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer