• Meny
  • Meny

Tidssone og klokkeslett i Krakow

Før du reiser til Krakow og Polen så kan det være gunstig med en oppdatering på landets tidssoner og om stilling av klokka er nødvendig.

Krakow og Polens tidssoner

Tidssonen Polen befinner seg i går under navnet “CET” eller sentraleuropeisk tid. Polen ligger også under tidssonen GMT +1, som tilsier at Polen ligger en time foran land som England, Portugal og Irland som ligger i tidssonen GMT. I og med at Polen ligger i samme tidssone som Norge, så er det ikke nødvendig å stille klokka når du reiser til Krakow og Polen.

Krakow og Polen benytter seg av et 24-timers klokkesystem, i likhet med Norge. Dette betyr i praksis at alle klokkeslett skrives på samme måte som vi er vant med i hjemlandet.

Sommertid og vintertid i Krakow

Krakow går over fra vintertid/normaltid til sommertid i slutten av mars hvert år. Ved dette tidspunktet stilles klokka en time frem. Motsatt stilles klokka en time tilbake i slutten av oktober ved overgangen fra sommertid til vintertid.

Krakow har i gjennomsnitt rundt 8-9 timer med dagslys i desmeber og januar, mens gjennomsnittlig antall timer dagslys i juni og juli ligger på 15-16 timer.

Se også oversikten over vær og temperaturer i Krakow.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *