• Meny
  • Meny
Turist i Krakow tips

Disse turistfellene bør du unngå som turist i Krakow

Som alminnelig turist i Krakow er det lite som kan gå galt, men er man en anelse ubetenksom kan det likevel skje det glipper, og i Polen som så mange andre steder man ikke er vant til å ferdes, kan konsekvensene bli overveldende.

For det første, ikke drikk vannet direkte fra kranen på hotellrommet. Det er ikke direkte farlig, men smaker ofte av klor og er lite velegnet som drikkevann. Innbyggerne i Krakow kjøper gjerne drikkevannet sitt på flasker, og skal man bestille vann til maten på en restaurant skal man bestille en flaske så man er sikker på det ikke kommer fra kranen på kjøkkenet.

Ikke veksle penger på gaten. Som turist er risikoen for å bli lurt stor, og det nytter ikke å anmelde hvis det skulle skje, da det er forbudt og man risikerer å bli bøtelagt.

krakow tips turister gater

Unngå uopplyste plasser om natten og gå helst ikke alene. Selv om Krakow regnes som en trygg by å ferdes i, har den likevel sin porsjon med kriminalitet og ran er utbredt. Om dagen bør man være oppmerksom på større folkemengder, spesielt ved de mest populære severdighetene i høysesongen, da dette er ofte er et yndet sted for lommetyver.

Med egen bil i Krakow

Har man tenkt seg å kjøre egen bil til Krakow bør man forsikre seg om at hotellet man har tenkt å overnatte på har egen, og helst bevoktet, parkeringsplass. Offentlig parkering er dyrt i Krakow, hvis man overhodet er så heldig å finne et sted man kan stå over lengre tid. Husk også pass, førerkort, registreringsbevis og dokumentasjon på at kjøretøyet er forsikret.

Husk å valider billetten dersom du velger å reise med kollektive tilbud. Det er de samme billettene til trikk og bybuss, men de er tidsbegrenset, og gjelder fra man validerer dem første gangen. Glemmer man dette, eller bruker dem ut over den betalte tiden, risikerer man å bli bøtelagt.

turist-krakow-turistfeller

Husk taksameteret i drosjen

Skal man ta drosje i Krakow, eller andre steder i Polen for den saks skyld, så sørg for at taksameteret blir startet. Ikke aksepter fast pris eller at sjåføren «glemmer» å skru på taksameteret for så å bare si en pris i ettertid. Man risikerer å bli lurt, og vær også forberedt på at enkelte sjåfører heller ikke alltid velger den hurtigste veien når de vet det er turister de har med å gjøre. Skal man fra hotellet og ut til de forskjellige severdighetene kan disse være behjelpelige med bestilling av drosje, da disse gjerne samarbeider med pålitelige selskaper.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *