• Meny
  • Meny

Kombiner attraksjoner og tannlege

Stadig flere velger å reise til utlandet for helsebehandlinger, derav ordet helseturer. Spesielt populært er det å kombinere ferie med tannbehandlinger, plastisk kirurgi eller synsoperasjoner. Polen er et av landene som har opplevd stor vekst av nordmenn innen helseturisme, mye på grunn av den korte avstanden, de profesjonelle klinikkene, lave priser og historiske attraksjoner.

Ser man oppholdet i sin helhet kan det bli særdeles gunstig økonomisk ved at prisene på tannbehandlinger i Polen ligger omkring 50-70 % lavere enn prisene på tilsvarende behandlinger i Norge. I tillegg kan du selvfølgelig spare ytterligere ved å ta med deg kvota hjem, samt øke trivelsfaktoren og skape gode minner ved å kombinere det hele med god mat og verdenskjente severdigheter.

Behandlinger som krever en del tannteknisk arbeid gjør naturlig nok turen mer gunstig dersom man tar utgifter som flytur, hotell og transport inn i betraktning. Dette kan eksempelvis være behandlinger som broer, fasetter og kroner. Enkelte behandlinger i utlandet kan i visse tilfeller også gi særfradrag på skatten ved store sykdomsutgifter. Mer informasjon rundt temaet finner du hos NAV, HELFO og skatteetaten.

Priser på tannbehandlinger

Med så mange ulike tilbydere vil det være vanskelig å gi konkrete, og stadig oppdaterte priser, men i grove trekk så ligger prisene rundt det følgende:

Standard rens (fjerning av tannstein, polering og sandblåsing): ca. 500 – 600 kr
Rotfylling: 600 – 1.000 kr
Komposittfylling av middels størrelse: 300 – 500 kr
Trekking av visdomstann: 400 – 1.000 kr
Enkel trekking: 200 – 400 kr
Krone i porselen brent over en metallkjerne: 1.900 – 2.100 kr
Tannbleking: 1.500 – 2.000 kr
Treleddet bro inkl. alt arbeid: 5.500 – 6.000 kr

Hva med noen tips til hva du burde gjøre i Krakow under helseturen?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *