• Meny
  • Meny

Drikkevann i Krakow

Vannkvalitet er et av temaene som bekymrer mange ved reise til et nytt reisemål. Hvordan er så drikkevannet i Krakow? Drikkbart, eller kun egnet til vask og matlaging der vannet varmes til kokepunktet?

Dårlige og gamle rør kan sette en bismak på vannet dersom du er uheldig, men generelt sett så er springvannet i Krakow trygt å drikke. Sammenlignet med norsk springvann så vil du nok kjenne at vannet mangler den enestående friskheten vi er så godt vant med hjemme, og følgelig smaker vannet litt “flatt”.

Billige priser og tidligere historie med dårlig vannkvalitet har gjort at en stor del av Krakows befolkning velger flaskevann fremfor springvann, til tross for at kvaliteten på springvannet jevnt over er god.

Flaskevann i Krakow

Supermarkedene er utstyrt med flere typer flaskevann, i alt fra 0,25 liters flasker til fem liters beholdere som du får til en slikk og en ingenting. Den enorme matbutikken CarrefourGaleria Krakowska har eksempelvis en egen vannavdeling, med vann i alle størrelser og med ulike smaker og mineraltilsetninger.

Så en god nyhet til alle øl-elskere: Er du ute på restaurant og vurderer å bestille vann til maten kan du trøste deg med at litersprisen på øl kun er et par kroner dyrere. Med tanke på at du fort betaler 3-4 zl for en flaske med vann på 0,3 l, er ikke differansen stor dersom du heller velger øl til 8 zl for halvliteren.

Polske gloser:
Vann uten kullsyre – Niegazowana
Vann med kullsyre – Gazowana
Øl – Piwo

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *