• Meny
  • Meny

Parker i Krakow

Krakow har gjerne ikke rykte på seg for å bugne over av frodige parker og grønne sletter, men sannheten er at byen innehar noen riktig flotte, store parker som egner seg utmerket for både picnic og aktiviteter. Nærmest bykjernen finner du den legendariske parken Planty. Krakow består av over 40 ulike parker, som kommer i både rektangulære, sirkulære og triangulære former.

Planty

Den aller mest obligatoriske parken i Krakow lyder navnet Planty og ligger som en sirkel rundt den virkelige sentrumskjernen. Med sin lengde på fire kilometer er du sikret den perfekte rute for en behagelig gåtur når du ser deg lei på storbyens kjas og mas.

Benker, monumenter, salgsboder og parkkunst er alle representert i Planty. For ikke å snakke om kafeene i nærheten, og de eldre parklampene som gir en anelse vibber av Paris.

Błonia

Beveger du deg en kilometer vest for sentrumskjernen, kommer du til parken Błonia. Med sine brede fortau og oppmerkede felt for syklister, er denne parken godt egnet for aktiviteter som roller blades, skateboard, jogging og sykling. Lengden rundt parken utgjør ca fire kilometer. Selve grøntområde på Błonia består i all hovedsak av en stor, flat slette som blant annet blir brukt som arena for festivaler og store events.

Like ved parken finner du Stadion Cracovia, hjemmebanen til KS Cracovia.

Park Strzelecki

Spaser ti minutter i retning nord-øst for sentrum, og du ankommer Park Strzelecki, en av de mer skjulte parkskattene. Parken er lite brukt av turister, til tross for sin sentrale beliggenhet, og kan følgelig tilby stillhet og ro mens du filosoferer blant parkens statuer.

Park Strzelecki måler omkring 300 meter i lengde, 100 meter i bredde, og er ellers gjenstand for flere statuer og byster. Pave John Paul II troner på parkens sørside, på et platå av rød, afrikansk marmor.

Tips: Befinner du deg i Galeria Krakowska, kan du gå fra underetasjen, østover under toglinjene og være i parken etter kun et par minutters gange.

Til opplysning så kan det nevnes at rtikkelbildet er tatt i Park Strzelecki, en vakker morgen i oktober.

Park Krakowski

Er du glad i kombinasjonen skulturer og frisk luft, vil du ha mye igjen for å besøke Park Krakowski på den vestre siden av Krakow. Park Krakowski ble grunnlagt i 1885, og er designet med inspirasjon fra lignende parker i Wien. Parken har siden 1974 hatt funksjon som skulpturpark, med kunstverk skapt av blant annet de polske skulptørene S. Borzęcki og J. Sękowski. Ellers er parken beriket med vakre fontener, kunstige tjern og de flotteste løvtrær.

Les mer om andre attraksjoner i Krakow, samt informasjon og tips rundt hotell i Krakow.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *