• Meny
  • Meny

Musikanter og gateunderholdning

Rynek Glowny er full av dem, gatemusikanter i alle varianter som setter sitt preg på sentrum med sine brilliante ferdigheter. De finnes ikke påtrengende med tanke på å motta penger for sin underholdning, men viser snarere en lidenskap for det de driver med.

Det finnes gjerne tre ulike hovedgrupper av gateartister: Musikanter/vokalister, sjonglører og utkledningsartister. Gruppen sjonglører med sine baller og kjegler er i mindretall. Den spillende gruppen musikanter og sangere er betydelig bredere representert der de gjerne spiller på instrumenter som saksofon, sekkepipe og gitar.

Piano og opera

Er du riktig heldig kan du være vitne til pianisten som spiller om kvelden like foran Mariakirken, og fyller Rynek Glowny med romantiske toner. Vakkert er også å høre på den eldre herren og hans imponerende stemmekontroll som han bruker til å synge ballader og biter fra operastykker. Det hele akkompagnert av en flott, ung pikestemme.

Menn og kvinner utkledd i rustning, skotske folkedrakter og mennesker som ser ut som de kommer rett fra Oktoberfestivalen er heller intet uvant skue på Markedsplassen. De bidrar gjerne ikke med lyd og sprell, men lar utkledningen snakke for seg. Du er selvfølgelig mer enn velkommen til å ta bilde sammen med dem, spesielt dersom du bidrar med en slant i pengeskrinet. Er du mer interessert i den kongelige følelsen som følger når du sitter som passasjer i en vogn som trekkes av to flotte hester kan dette gjøres på den nordre siden av Rynek Glowny.

Les også om flere attraksjoner i Krakow.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *