• Meny
  • Meny

Tipsing i Krakow

De fleste polakker har et avslappet forhold til tips og driks, men med tanke på minimumslønnen til ansatte i restaurant- og utelivsbransjen vil tips utgjøre en vesentlig forskjell på deres månedlige inntekter. Ofte har arbeidsgiveren med hensikt satt lønnen til de ansatte på et absolutt lavnivå, da de kalkulerer at gjestene vil legge igjen endel driks.

Tipsing på restaurant

tipsing krakow restaurant spisested

Når regningen kommer etter et godt måltid på en av Krakows restauranter, er det normal praksis hos både lokale og turister å legge igjen rundt 10 % tips. Har både service og mat vært fabelaktig er det ikke uvanlig at det legges igjen så mye som 15 %. Elendig service og dårlig mat tipses sjelden.

Da flere restauranter har et dårlig system for tipsfordeling når gjestene betaler med kort (mye av tipsen har en tendens til å havne hos eier av restauranten), bør du så langt det lar seg gjøre, betale regningen med kontanter. Alternativt kan du betale regningen med kort, og tipse med kontanter. Denne tipsen utgjør som tidligere nevnt, en stor forskjell på den jevne ansattes lønn.

Taxi og hotellansatte

krakow hotell tipsing anbefaling driks

Praksisen rundt tipsing av taxisjåfører er ikke like fast som tipsing av restaurantansatte. Normalt runder man regningen opp. Taxisjåfører forventer ikke tips, og vil som regel alltid reagere med glede og smil ved tipsing. Tipsing er desto mer vanlig dersom sjåføren hjelper til med bæring av kofferter, samt gir deg tips på veien.

Forøvrig er det vanlig å tipse resepsjonisten på hotellet dersom personen er svært behjelpelig. Vaskehjelpen tipses ofte med noen zlotys.

Har du mottatt god service hos frisør, eller ved mottakelse av manikyr, runder du gjerne prisen opp. Samme gjelder når du bestiller mat på døra.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *