• Meny
  • Meny

Levekostnader i Krakow

Polen er og blir et av Europas aller billigste land å bo i, men hva må du regne med å betale for henholdsvis leie av leilighet, mat og andre faste utgifter? Nedenfor finner du utdypende svar på disse spørsmålene. Informasjonen om priser i Krakow kan være like aktuelt for deg som skal på helgetur som for deg som vurderer å flytte til Krakow.

Priser på bosted

Når man sammenligner Oslo og Krakow så kan man se at Krakow har ca 65 % lavere priser på leie av enebolig og leilighet. Som i andre storbyer så må du også i Krakow regne med å betale mest per kvadratmeter for leilighetene som ligger midt i sentrum. For disse leilighetene kan du regne med å betale i gjennomsnitt 3000-4000 kroner for en leilighet på 50 kvm med middels standard. Beveger du deg utenfor bykjernen kan du få samme standard for to tredjedeler av prisen.

Priser på mat og drikke

Har du ikke tidligere vært i verken Krakow eller Polen generelt vil du bli slått i bakken av hvor hinsides billig det er i Krakow i forhold til norske byer. Prisen på restauranter, barer og diskoteker ligger omtrent 80 % lavere enn norske priser. Dette betyr at du får kjøpt en halvliter til 10-15 kroner og drinker til 15-20 kroner. Det er med andre ord ekstremt billig å dra på fylla i Krakow.

Priser på matvarer fra matbutikker og supermarkeder er ca 75 % billigere enn norske priser. I praksis betyr dette at du kan kjøpe fersk kyllingfilet fra ferskvaredisken til 25 kr/kg, en liter melk til 4 kroner og en halvliter øl til 4-5 kroner. En tyvepakning med røyk får du til ca 20 kr pr pakke.

Faste utgifter

De faste månedlige kostnadene som kommer i tillegg til husleia som strøm, internett og eventuelle renovasjonskostnader kan du regne med å betale omkring 500 kr pr måned for. For trening på et helsestudio kommer du langt med 200 kr i måneden. Priser på teater, konserter og kino ligger ca 60 % lavere enn norske priser med i gjennomsnitt 30-35 kroner for en kinobillett.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *