• Meny
  • Meny

Banker og minibanker i Krakow

Før du reiser til Krakow har du helt sikkert noen spørsmål i hodet som angår penger, valuta, valutakurs og hvor du kan ta ut penger i Krakow. Nedenfor følger informasjon som forteller akkurat svaret på disse spørsmålene.

Valuta i Krakow

Polen og storbyen Krakow har polske złoty som myntenhet. Forkortelsen for polske złoty heter ”PLN”. Polske złoty finnes i størrelsene 10 złotych, 20 złotych, 50 złotych, 100 złotych og 200 złotych. En złoty deles i 100 groszy og kommer i myntstørrelsene 1 groszy, 2 groszy, 5 groszy, 10 groszy, 20 groszy og 50 groszy. I tillegg finnes myntene 1 złoty, 2 złote og 5 złotych.

Når du skal veksle til fra norske kroner til polske złoty så lønner det seg å gjøre dette ved å ta ut penger fra minibankene (ATM på engelsk) i Krakow. Minibankene i Krakow finnes stort sett overalt og i sentrumsområdene er de ekstra tilgjengelig. I flere tilfeller vil de være plassert i matbutikkenes inngangsparti.

Dersom du tar ut penger i en bank i Norge vil du ikke bare få dårligere kurs, men også bli ilagt et vekslingsgebyr. Minibankene i Krakow er også billigere enn bankene på Norges flyplasser, eksempelvis Nordea på Gardermoen.

Ta ut penger fra en bank i Krakow

Alternativt kan du ta ut penger fra en av bankene i Krakow, men disse tilbyr deg dårligere kurser enn minibankene. I tillegg blir du i likhet med norske banker, også her ilagt et vekslingsgebyr. Du kan også ta ut penger på hotellet, hos reisebyråer eller fra kontorer som veksler penger, men her får du enda dårligere kurs enn bankene. Dersom du vil ta ut penger fra en bank i Krakow må du huske på å alltid ta med deg passet ditt.

Sikker bruk av minibankene

Det å ta ut polske złoty fra minibankene i Krakow er en veldig sikker prosedyre, men skjul alltid inntastingen av pin-koden med hendene. Vil du være ekstra sikker kan du ta ut polske złoty fra minibankene som befinner seg inne i bankene. Da er du ekstra godt sikret i forhold til å skjule inntastingen av pin-koden, men du har også videoovervåking i banken.

Bankenes åpningstider i Krakow:

Mandag – fredag: 09.00 – 18.00
Lørdag: Noen banker holder åpent 10.00 – 17.00 på lørdager
Søndag: Stengt

Åpningstidene kan variere noe fra de disse tidene, men kommer du innenfor disse tidene er du helt garantert å komme til åpen bank, med mindre det er en av helligdagene selvfølgelig. Enkelte vekslingskontorer holder åpent på søndager. Se også tips til hvilke kredittkort som er gratis å bruke i utlandet, samt grunner til hvorfor det kan være kjekt å ha et kredittkort tilgjengelig.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *