Bestill hotell hos Hotels.com
Bestill hotell hos Hotels.com

Kong Kasimir III grunnla i 1335 Kazimierz, det jødiske distriktet som holder til like sør-øst for Gamlebyen, ved Wislas elvebredder. Kazimierz hadde opprinnelig rolle som selvstendig by fra 1300-tallet og frem til 1800-tallet, og fungerte som smeltedigel for den kristne og jødiske kultur.

Andre verdenskrig la igjen store skader i Kazimierz, med enorme ødeleggelser og store mennesketap blant den jødiske befolkningen. Med en så sentral rolle i Europas historie, vil du garantert ikke angre om du legger av en dag eller to Kazimierz.

Til tross for at området kun befinner seg en rask gåtur fra sentrum, så vil du straks legge merke til at du befinner deg i et helt annet strøk. Turistfølelsen er borte, bebyggelsen annerledes og veinettet er erstattet med små, koselige gater. Det hele føles litt som når du kommer fra Oslo sentrum og opp til Grünerløkka.

Kazimierz blir trendy

Da Steven Spielberg spilte inn Schindler’s Liste på det tidlige 90-tallet, brukte han i hovedsak Kazimierz som innspillingssted. Filmen var med på å skape enorm blest og interesse for Kazimierz, som igjen førte til en vekst av kafeer, restauranter, butikker og innflyttere.

Artikkelen fortsetter under bildet.

kazimierz-joedekvartalet-krakow-polen

Området har blomstret opp med et svært trendy rykte, og sies gjerne å inneha den samme rollen som Soho har for London, eller det Latinerkvarteret har for Paris. Kazimierz er i dag et livlig område, spekket med gallerier, museer, synagoger, historiske restauranter og en ubeskrivelig atmosfære.

Tips til rask gastronomisk opplevelse på ekte Krakow-vis: Dra til Plac Nowy i Kazimierz og spis Zapiekanki. Dette er en form for gatekjøkkenmat der en halv baguette toppes med skinke/storfekjøtt, sopp, grønnsaker og ost, for så å gratineres.

Kjente attraksjoner i Kazimierz: Den gamle synagoge, Jødiske museum (Galicia) og Den gamle jødiske kirkegård (Remuh).

Detaljer:
Artikkelen ble skrevet den , i kategorien Attraksjoner.

Skriv en kommentar