• Meny
  • Meny

Skulpturen Eros Bendato

Skulptøren Igor Mitoraj ferdigstilte i 1999 en bronseskulptur av en manns liggende hode som ble plassert på Markedsplassen i 2003. Hodet innehar en lengde på 3,5 meter, en høyde på 2 meter og har fått tildelt navnet Eros Bendato (engelsk: Eros Bound).

Kunstneren selv, Igor Mitoraj, er en polsk kunstner med en bred utdannelse innen kunst fra Krakow og Paris, etterfulgt av studiereiser i Mexico og Italia. Hans kunst er kjent for å følge de klassiske tradisjoner med en postmodernistisk vri. Igor har gjennom årenes løp laget flere kjente skulpturer av hoder, blant annet Testa Addormentata, Luci di Nara ved British Museum i London, samt flere skulpturer i Spania. Han har også flere verker som står lokalisert på Nasjonalmuseet.

Hvor burde skulpturen stå?

Det har de senere år vært stilt spørsmål vedrørende plasseringen av Eros Bound, der det gjennom en undersøkelse kom frem at Krakows innbyggere ønsket skulpturen plassert ved togstasjonen. Kunstneren selv ønsket hodet plassert på Markedsplassen, der den står i dag.

Fun Fact: Skulpturen fungerer som et av byens mest brukte møtesteder, og er definitivt blant de mest fotograferte på Markedsplassen.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *