• Meny
  • Meny

Krakow flyplass

Krakows flyplass John Paul II (på polsk: Kraków Airport im. Jana Pawła II) ligger 15 km vest for Gamlebyen i sentrumskjernen og har flykoden KRK. Flyplassen var lenge en militær flyplass, men åpnet for vanlig tilreisende i 1964.

På polsk basis ligger Krakows flyplass på andreplass over hvilken flyplass som har mest trafikk i landet. Fra bare 2003-2009 har flyplassen økt antall passasjerer fra 590.000 – 2.700.000, noe som vitner om et enormt vekstpotensial innenfor polsk turisme.

Flyplassens planløsning

I førsteetasje finner du skap for oppbevaring av bagasje, førstehjelp, informasjonsskranke, valutaveksler, minibank, turistinformasjon, salg av billetter, bevertning/spisesteder og en skranke for leiebil i Krakow.

Bagasjeinnlevering og innsjekkingsskranke finnes i første etasje og sikkerhetskontrollen for avgang til Schengenland som Norge ligger i andre etasje. Innenfor sikkerhetskontrollen finnes automater med avkjølt drikke, samt utsalgssted med klassiske sandwicher, polske spesialiteter og baguetter.

Krakow flyplass har også en rekke butikker og utsalgssteder som dekker de fleste behov. Herunder finnes tax-free, kafé, delikatesser, alkoholutsalg og parfymeri.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 kommentar