• Meny
  • Meny

Tips for deg som vil besøke Auschwitz

En times kjøring vest for Krakow finner man de kjente konsentrasjonsleirene Auschwitz. Auschwitz var opprinnelig arbeidsleire ment for polske politiske fanger, men skulle snart bli steder der nazistene drepte omkring halvannen million mennesker. Blant de døde var det hovedsaklig jøder, russiske krigsfanger, polakker, sigøynere og fanger av andre nasjonaliteter.

Konsentrasjonsleirene talte totalt 48 stykker, men meste parten av aktiviteten foregikk i de tre hovedleirene – Auschwitz I, Auschwitz II og arbeidsleiren Auschwitz III-Monowitz.

I krigens ettertid ble det bestemt av den polske regjeringen å bruke leirene som et minnesmerke til minne om ofrene og som museum. Auschwitz er sammen med Saltgruvene en av Krakows mest populære turistattraksjoner.

Hvordan komme seg fra Krakow til Auschwitz

Herunder finner du flere alternativer – du kan benytte deg av en av de mange firmaene i Krakow sentrum som tilbyr turer dit med buss eller minibuss inklusiv guiding. Prisen for denne tjenesten er ca 200 kroner og inkluderer som regel henting fra ditt bosted i krakow.

Det mye billigere alternativet er å benytte seg av offentlig transport via buss. Her ligger prisen på rimelige 20 kroner hver vei. Bussene går fra sentralbanestasjonen i Krakow som ligger fem minutter fra parkringen Plantys nordside. Bussturen tar ca halvannen time.

Et annet alternativ er å kjøre tog til Oswiecim som ligger én km fra Auschwitz. Derfra kan du enten ta buss inn til konsentrasjonsleiren eller du kan gå avstanden til fots. Taxi fra Oswiecim til Auschwitz vil koste deg ca 30 kroner.

For å komme deg fra Auschwitz til Birkenau kan du bruke konsentrasjonsleirenes gratis shuttlebuss.

Artikkelen fortsetter under bildet.

auschwitz-tur-krakow-polen

Guidede turer på Auschwitz

Det anbefales å benytte seg av en guide når du skal navigere deg gjennom Auschwitz for å få en enda dypere forståelse av konsentrasjonsleirene og for å høre historier om tidligere fanger som har returnert for å se museet. Dette koster omkring 80 kroner per pers og 60 kr for studenter.

Inngangspris til Auschwitz:
Gratis

Åpningstider Auschwitz:
Desember: 07.30 – 14.00
Januar og november: 07.30 – 15.00
Februar: 07.30 – 16.00
Mars og oktober: 07.30-17-00
April, mai og september: 07.30-18.00
Juni, juli og august: 07.30-19.00

Mer om åpningstidene og regler rundt besøket til Auschwitz kan du finne på de offisielle nettsidene her.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *